Honda viser ny Civic

11. generasjonen av Honda Civic er allerede på plass i USA, og neste år dukker den også opp i Europa ‒ da som en 5-dørs kombi-coupé.


Til neste år runder Honda Civic 50 år, og hva er da bedre enn å feire med en helt ny generasjon? Ikke vet vi, men det er uansett det den europeiske delen av Honda skal gjøre.

Modellen er såpass viktig for Honda at den har fått unormalt mange generasjons-oppdateringer, faktisk rundt to hvert tiår, og dermed befinner den seg allerede i 11. generasjon. En modell som Volkswagen Golf som kom to år senere er for eksempel nå inne i sin 8. generasjon.

11. generasjonen er faktisk allerede på markedet, for den ble lansert i USA tidligere denne måneden. Men dette er en sedanutgave, og nå viser Honda fram en kombi-coupé som skal inn i det europeiske markedet til neste år.

Denne utgaven med fem dører skal kun komme som hybrid her i Europa, noe som betyr at den blir utstyrt med merkets e:HEV hybridsystem ‒ et system inspirert av hybridteknologi de har utviklet for formel 1.

En slik løsning er allerede i bruk av modeller som Jazz, Jazz Crosstar, CR-V og den nye HR-V som kommer til salgs senere i år.

Og snart Civic e:HEV:

Honda har foreløpig ikke sagt så mye om den europeiske versjonen av Civic, men dette er altså en så viktig modell for Honda at vi nok kan vente oss det aller meste av ny teknologi og løsninger som Honda har utviklet.

Ikke bare er Civic en av de lengstlevende modellene som er på markedet i dag, men den er også en av de mestselgende. Honda sier at de har solgt mer enn 27 millioner eksemplarer av modellen, og at den befinner seg i hele 170 forskjellige land. Ikke verst!

Nye Civic e:HEV vil nok bidra til et ytterligere salg, og skal være på plass her i Europa neste høst.

Les også:

Les mer om:

Nyheter