- Annonse -
HjemNyheterEndelig ønskes nye GTS velkommen i 911-familien

Endelig ønskes nye GTS velkommen i 911-familien

To og et halvt år etter at Porsche introduserte 992-generasjonen av ikonet 911, er det klart for utgaven som befinner seg mellom Carrera og Turbo ‒ GTS-versjonen.

Det er alt annet enn enkelt å bestemme seg for hvilken 911-versjon man skal gå for. Det er nemlig langt over dusinet av dem, og det hele starter med en 911 Carrera med 385 hestekrefter og avsluttes med råskinnet 911 Turbo S med sine 650 hk.

- Annonse -

Og ja, innimellom der er det også mulig å velge mellom 2 og 4-hjulsdrift, S-versjoner og toppløse versjoner. Totalt er det 19 forskjellige versjoner å velge mellom, i tillegg til to GT3-versjoner. Så totalt 21 utgaver av den nye 992-generasjonen av den legendariske sportsbilen.

Inkludert i denne summen er fem utgaver av den som kanskje aller best er tverrsnittet av Carrera og Turbo, nemlig GTS-utgavene.

Det har nå gått 12 år siden Porsche første gang presenterte GTS-utgaven av 911, og selvsagt er den nye generasjonen både sterkere, mer sportslig i designet og kan skilte med enda mer dynamiske kjøreegenskaper. Det er kort sagt en ganske så forbedret utgave.

Nye GTS er tilgjengelig i fem forskjellige utgaver, 911 Carrera GTS som både Coupé og Cabriolet, 911 Carrera 4 GTS også som Coupé og Cabriolet, og til slutt en 911 Targa 4 GTS som kun kommer med firehjulsdrift.

- Annonse -

Alt det grunnleggende fra den nye 911 Carrera er selvsagt på plass også i GTS-utgaven, i tillegg til at de fem er utstyrt med den aller siste utgaven av Porsche Communication Management (PCM). Kjøreegenskapene sørger blant annet Porsche Active Suspension Management (PASM) for, standard både for Coupé og Cabriolet, og et sport-chassis sørger for at bilen senker seg 10 mm nærmere asfalten.

Porsche har hentet bremsesystemet fra 911 Turbo-utgaven, og utstyrt GTS med 20-tommers foran og 21-tommers bak. Det er også mulig å få GTS med en 7-trinns manuell girkasse, for de som ønsker å gire som med klassiske 911 og ikke minst «ekte» racerbiler.

Ja, de har også satt inn mer racinginspirerte seter og et nytt display i tilknytning til infotaimnentet, og nytt her er at det også støtter Android. Dermed åpner 911 GTS både for Apple Car Play og Android Auto.

Porsche har også på gang en lettvektspakke for GTS som blir tilgjengelig fra november, og denne senker vekten med opptil 25 kilo takket være mer bruk av karbonfiber. Det bør barbere tiendedeler fra rundetiden.

- Annonse -

Det gjør iallfall motoren, som jo er en særs sentral del av en Porsche 911.

Dette er en turbomotor på 3 liter med 6 sylindre som leverer opptil 480 hk med et maks dreiemoment på 570 Nm. 0-100 km/t tar kun 3,3 sekunder for 911 Carrera GTS, mens vi faktisk vet hvor mange tiendedeler 911 Carrera 4 GTS Coupé med en 8-trinns PDK-kasse barberer av spirnt-tiden, den er nemlig tre tiendedeler raskere enn forgjengeren.

Så i valget mellom de mange 911-utgavene er det kanskje greit å gå for den som befinner seg midt mellom Carrera og Turbo, nemlig den helt nye Porsche 911 GTS.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her