Annonse
HjemNyheterFansen bestemte ny Puma-versjon

Fansen bestemte ny Puma-versjon

275.000 fans har bestemt hvordan en ny spesialversjon av Ford Puma skal se ut.

Man kan ha mye moro med sosial media, det har iallfall Ford funnet ut.

De har tidligere latt 225.000 spillentusiaster på sosiale plattformer bestemme hvordan et konsept av framtidens racerbil skulle se ut, og resultatet ble en ganske så visjonær og futurisk modell kalt Fordzilla P1 i utgangspunktet designet av Fords eksteriørdesigner Arturo Ariño. Mer om den litt senere.

For nå har Ford nok en gang overlatt beslutningsprosessen til folket, og denne gang handler det om en ny spesialversjon av den nye Puma-modellen.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er bilen som forvant tidlig på 2000-tallet, men som Ford gjenopplivet i 2019. Siden har den litt mer høyreiste men kompakte modellen også kommet som en litt mer ilter puma, nemlig utgaven kalt Puma ST ‒ Sport Tuned.

Den sportsligere versjonen kan by på 200 hestekrefter via en 1.5-liters EcoBoost bensinmotor som klarer 0-100 km/t på 6,7 sekunder, mens toppfart er satt til 220 km/t.

Denne ble vist fram i fjor høst, og nå ønsker Ford å kjøre på med en enda litt mer spesiell utgave som skal lages i begrenset antall.

Men de har ikke vært helt sikre på hvordan denne egentlig skal se ut, så de har igjen overlatt valget til sine fans på Twitter og Instagram.

Her var valget delt opp i ni kategorier og totalt 18 alternativer, og resultatet ble en bil som heter Puma ST Gold Edition og ser slik ut:

Mer enn en kvart million avla sine stemmer, og det har vel knapt nok vært en spesialutgave som fortjener stempelet «folkebil» mer enn denne.

Blant det fansen kunne stemme om var den utvendige fargen, hvor 56 prosent gikk for svart og dermed slo ut det grå valget. At en ting som røde bremsekaliper ble stemt fram var ikke så overraskende, for dette er jo vanlige sportslige grep for utgaver med litt mer futt i.

Navnet er kanskje heller ikke så overraskende, for utstyrt med gullfelger hadde 59 prosent «Gold Edition» som sin favoritt. Det andre valget her var «24K Edition», riktignok en benevnelse for 24 karat gull, man dette hadde åpenbart ikke samme swung for flesteparten av de som stemte.

‒ For å skape noe helt spesielt for våre lojale fans, har vi gått over for en framtidsrettet tilnærming når vi skaper Puma ST Gold Edition sammen med dem. Antall stemmer viser hvor entusiastiske kundene våre er ‒ og at de har utmerket smak, sier Amko Leenarts, direktør for Design hos Ford of Europe.

‒ Alt ligger i detaljene, og med denne spesialutgaven har fansen satt sammen et produkt de virkelig ønsker.

Utgaven er altså basert på ST-versjonen, noe som betyr 200 hk og 0-100 km/t på 6,7 sekunder, og blir tilgjengelig senere i år.

Gullutgaven av Puma følger altså i de digitale hjulsporene til Fordzilla P1, en racerbil som er så futurisk at den har et karosseri som kan forandre seg mens den kjører. På langstrekkene til Le Mans-banen kan den være lang og slank, men er kort og mer kompakt når den skal gjennom de krevende svingene på banen. Altså den ultimate racerbilen.

Bilen er ment for den virtuelle spillverden, og ble stemt fram av 225.000 entusiaster rundt om i verden.

Men Ford nøyde seg ikke med å kun lage en digital versjon av bilen, og kunne i desember også vise fram en fysisk utgave av racerbilen. Dette er første gang Ford har laget en ekte bil ut fra en som er designet spesielt for kjørespillene.

Og dette ble resultatet da fansen gikk sammen for å designe Fordzilla P1:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse