Annonse
HjemNyheterAston Martin hyller 100 år gammel bil

Aston Martin hyller 100 år gammel bil

Du tror kanskje Audi «eier» benevnelsen A3? Vel, Aston Martin kom med sin A3 for 100 år siden, og den blir nå hyllet med en spesialutgave av Vantage Roadster.

Aston Martin ble grunnlagt for 108 år siden, men regner vi oss tilbake så mange år ser vi at det kommer en krig ikke så veldig mange år senere.

Grunnet 1. verdenskrig kom ikke britene skikkelig i gang før i 1920, og bilen med det tredje chassiset er den eldste Aston Martin som eksiterer i dag. Denne er kjent som A3.

Dette var den tredje av fem prototyper som ble laget før Aston Martin kjørte i gang serieproduksjon, og ble stort sett brukt av den ene halvdelen som sto bak merket ‒ Lionel Martin.

Saken fortsetter under Annonsen

Utstyrt med en 1.5-liters, 11 hk 4-sylindret ventilmotor, ble A3 ofte sett med et strømlinjeformet racingkarosseri. Med et slik satte den også fartsrekorder og vant flere løp, og plasserte helt klart Aston Martin på bilkartet.

100 år etter at den ble bygget er A3 nå stjernen i samlingen til Aston Martin Heritage Trust (AMHT), som fikk kjøpt den via en auksjon i 2002. Fondet fikk bilen pusset opp så nær den originale fabrikkspesifikasjonen som mulig.

De skal nå feire 100-åringen på en spesiell måte, og sammen med verdens eldste Aston Martin-forhandler, HWM, har de bestilt en spesiell bil av Q-avdelingen til James Bonds favorittmerke. Disse lager spesielle versjoner, og står blant annet bak en ny DB5 som inkluderer spionutstyr ‒ akkurat som den i Goldfinger-filmen som gjorde Aston Martin verdensberømte.

Bilen de nå har kastet seg over er den nye Vantage Roadster, og målet er å fange ånden til A3 i en moderne bil.

Q by Aston Martin har som vanlig gått nøye til verks, og gitt Vantage Roadster både utvendige og innvendige detaljer som nikker tilbake til A3. Inkludert i dette er en unik grill med en lys aluminiumsramme og et svart nett som skal gi den et retro-utseendet. Aston Martins første logo-merke er også plassert i grillnettingen.

Bak forskjermen har Q plassert en sadelskinnstropp som henter inspirasjon fra den synlige aluminiumspanseret til 1921-modellen. På det håndpolerte panelet finner vi også gravert «No 3» ‒ akkurat som den originale bilen hadde. Den nye er også utstyrt med bronsekaliper som representerer bronsedetaljene på A3, og på samme tid gjør de designet av de skreddersydde 20-tommers glanssorte felgene komplett.

På innsiden har Q-avdelingen brukt samme broderi som på A3, i tillegg til at de har gitt den spesiallagde messingdetaljer og selvsagt satt inn skilt som viser hvilken bil den skal hylle.

Resultatet er ikke overraskende en fantastisk spesialutgave.

‒ Det føles helt riktig å feire hundreårsdagen for den eldste gjenværende modellen på denne måten, og jeg er stolt over at teamet, som sammen med AMHT og HWM, har vært i stand til å skape denne smakfulle, men likevel spennende hyllesten til vår historiske forfader, sier Simon Lane, direktør for Q og Special Project Sales i Aston Martin.

Vi vet ikke om Aston Martin er helt seriøse, men de melder uansett at de nå åpner for bestillinger av Aston Martin Vantage Roadster A3. For dette er virkelig en spesialutgave i ordets rette forstand, og som en hyllest til A3 skal de kun lage tre eksemplarer av den ganske så unike bilen.

To så sjeldne biler får vi neppe sett i virkeligheten, men bilder er jo en god erstatning. Så her har du både A3 og A3 Vantage Roadster:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse