Honda viser en ny helelektrisk e-SUV

Honda SUV e er bortimot den rake motsetningen til Honda e.


Det har faktisk gått over tre år siden Honda første gang viste fram konseptet rundt deres aller første serieprodusert elbil, og den skapte virkelig oppsikt.

Konseptet var nemlig Honda e, dette sjarmtrollet av en liten bybil, som nå er lansert. Her var det et klassisk design som gjaldt, med trillrunde lykter og en svært så forkantet form.

Men det er også en elbil Kina er snytt for, ettersom den ikke er tilgjengelig i verdens største bilmarked. Faktisk mangler Honda fortsatt en ren elbil der, men det akter de nå å gjøre noe med.

Så til den pågående internasjonale bilutstillingen i Beijing har de tatt med seg et nytt elbil-konsept som danner grunnlaget for en ny elbil, en helelektrisk SUV foreløpig kalt Honda SUV e:concept.

Honda og bokstaven e er beholdt, og konseptet har også et elektrisk drivverk. Men der stopper likhetene mellom de to elbilene.

For det japanske merket har åpenbart gått for et langt mer moderne design for konseptet SUV e, som er en bil nærmest blottet for retordetaljer.

Dette er altså et konsept med noen overdrevne linjer, så den versjonen som går inn i produksjon er nok ganske sikkert litt mer nedtonet i designet enn den som nå vises fram.

Bilen skal altså som den første elbilen fra Honda inn på det kinesiske markedet, og blir vist under Auto China som pågår nå. Og som vi kan se av bildet over og de under så er det en ganske så kompakt SUV med kun to dører, noe som jo bør passe bra i de folkerike og travle kinesiske byene.

Ellers kommer den selvsagt med mye ny teknologi, både når det gjelder førerassistenter, sikkerhetsassistener gjennom Sense-pakken og trådløs teknologi, men hva den eksakt kommer til å by på vil ikke Honda si noe detaljert om ennå.

I tillegg til SUV e:concept viser også Honda fram en ladbar hybrid av CR-V under bilutstillingen i Kina, og denne vil faktisk bli den aller første ladbare bilen Honda kommer med på det kinesiske markedet.

Hvor langt unna Honda SUV e er, sier heller ikke produsenten noe om, men det går nok litt raskere enn Honda e som brukte tre år på sin vei til bilforhandlerne.

Her er noen bilder av Honda SUV e:concept utstilt i Beijing:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter