Honda varsler helelektrisk SUV

Lille Honda e får snart besøk av en litt større helelektrisk SUV.


Honda har som mål om å elektrifisere hele sin portefølje her i Europa, og de er faktisk ikke veldig langt unna det målet.

Den aller siste modellen som skal sørge for denne milepælen er Honda Civic, og en ny og elektrifisert versjon lurer nå i kulissene.

Nye Civic e:HEV er klar for levering her i Europa senere i år, og den 11. generasjonen av den velkjente modellen sørger dermed for at målet blir nådd mot slutten av 2022. Se bilder av den helt nederst.

Men Honda kan by på langt flere nyheter enn hybridversjonen av Civic, og den kanskje aller største er at det kommer en helt ny elbil.

Denne er foreløpig kjent som Honda e:Ny1 Prototype, og skal være et slags midtpunkt for Hondas kommende elbilsatsting.

Bilmerket sier selv at den skal vise en «unik blanding av dynamikk, teknologi og design som Honda er kjent for», og mener at den kompakte SUV-en blir et fint alternativ for familier som jakter på sin første elbil.

Den kommende elbilen hører hjemme i B-segmentet, så den blir ganske kompakt.

Og i tillegg til den nye elbilen som skal være på plass til neste år, har Honda også på gang en ny hybrid-SUV i C-segmentet.

Og det kommer også en ny CR-V, og denne blir tilgjengelig både som hybrid og ladehybrid.

‒ Fullføringen av elektrifiseringsmålet markerer et viktig øyeblikk for Honda i Europa, sier Tom Gardner, en visepresident hos Honda Motor Europe.

‒ Men vi hviler ikke på laurbærene. Vi er allerede langt fremme med våre planer om å utvide utvalget av batteri-elektriske og hybridbiler og øke tilbudet vårt i de raskt voksende B- og C-SUV-segmentene.

‒ De nye modellene vi introduserer i 2023 setter kursen for neste generasjon elektrifiserte Honda-biler, som alle beholder den engasjerende kjøredynamikken, komforten og eksepsjonelle brukervennligheten som kundene våre har blitt vant til.

Bilmerket skal satse beinhardt på utslippsfri teknologi, og forsker for tiden på så forskjellige områder som faststoff-batterier, batteribytte-systemer, karbonnøytralt drivstoff og hydrogenceller.

I tillegg fortsetter Honda å utforske horisontene, og er involvert i både fly, formel 1 og såkalte eVTOL, store dronelignende fly som kan være med på å løse transportbehovet i byene.

Og ja, de driver fortsatt med forskning og utvikling av roboter, og arvtakeren til ASIMO, en menneskelignende robot som de viste fram i 2000, skal være klar i 2024.

Men de har altså tid til å lage nye bilmodeller også, og her har du bilder av den neste elbilen, den kommende SUV-modellen i C-segmentet og den nye Civic-utgaven.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter