Annonse
Hjem Nyheter Hjelp, vi bulker og stikker!

Hjelp, vi bulker og stikker!

8 av 10. Så mange har opplevd at den parkerte bilen har fått bulker hvor synderen har stukket av.

Tidligere tall fra Finans Norge har vist at vanvittige 60.000 biler får parkeringsbulker hvert eneste år, og totalt koster dette forsikringsselskapene svimlende 600 millioner kroner i erstatninger.

I snitt bulkes det altså en parkert bil hvert 9. minutt, og mange tar også ansvar for skadene som oppstår.

Men så er det disse bulk og stikk-bilistene da.

Ferske tall fra en landsdekkende undersøkelse YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If avdekker en grusom sannhet: Nordmenn er uærlige.

Saken fortsetter under Annonsen

I denne undersøkelsen svarer nemlig 54 prosent som har fått skader på sin parkerte bil at «bilisten hadde stukket av uten å etterlate informasjon, og jeg hørte aldri noe fra vedkommende».

I tillegg svarer 25 prosent at de ikke oppdaget at bilen var skadet før senere, og dermed har heller ikke de fått noe informasjon fra den som voldte skaden.

Det betyr altså at 8 av 10 som har fått en parkeringsbulk har opplevd at synderen er forduftet.

‒ Vi skulle ønske færre enn før ville oppleve denne kjedelige situasjonen, men nei: Tallene er praktisk talt uendret fra en tilsvarende undersøkelse som vi i If fikk gjennomført i 2009, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

‒ Det er nedslående å se at vi nordmenn ikke har blitt flinkere på dette feltet. Når bilister melder inn slike bulker til skadebehandlerne hos oss, er de nesten mer moralsk forarget over at noen bare stakk av enn ergerlig på at de fikk selve skaden, legger han til.

Det er selvsagt fort gjort å komme borti en annen bil, spesielt i trange parkeringshus eller travle og uoversiktlige parkeringsområder.

(Foto: Bil24)
(Foto: Bil24)

Dette er da også en av de vanligste skadene som blir rapportert inn til forsikringsselskapet.

Alle kan altså være uheldig, men stikk nå ikke av. Det får du dårlig karma av.

‒ Dersom du skulle være så uheldig å slå en dør inn i nabobilen eller lage en liten bulk på annen måte, bør du legge igjen en lapp med kontaktopplysninger til deg selv og registreringsnummeret på bilen din. Selvsagt vil et ord som «beklager» også være bra å føye på, sier Clementz.

De fleste ekserptene er enige om at det er best og sikrest å rygge inn når du skal parkere, slik at man har bedre oversikt når man kjører ut.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker