Annonse
HjemNyheterHer er prisene på nye Toyota Yaris

Her er prisene på nye Toyota Yaris

Med ny teknologi og mer effektivt drivverk kunne man frykte at nye Toyota Yaris ble mye dyrere, men samtlige versjoner holder seg fortsatt under 300.000 kroner.

Det var mulig å få nåværende generasjon av Toyota Yaris til under 200.000 kroner, hvor Sense-versjonen akkurat krøp under den grensen.

Resten av utgavene bikket 200.000 med ganske klar margin, og hybridversjonen i Style-drakten var den dyreste og startet på drøyt 270.000 kroner.

Nå kommer en helt ny generasjon av den lille favoritten, og Toyota tar seriøst på oppgaven. Faktisk går de så alvorlig til verks at de har bygd den på en helt ny plattform kalt GA-B, som åpner for å integrere drivverk og rammen/chassis sammen på en helt ny måte.

Denne sørger for at bilens kjøreegenskaper blir bedre, i tillegg til at smarte løsninger gjør at den innvendige plassen utnyttes bedre enn tidligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Modellen som ble lansert i 1999 blir altså helt ny, både fra utvendig design til ny størrelse (er kortere, bredere og lavere), bedre innvendig plassutnyttelse, flere førerassistenter og mer teknologi.

Det japanske merket spanderer for eksempel sin sikkerhetspakke kalt Toyota Safety Sense 2.5 med både passive funksjoner og aktive førerassistenter selv på den aller billigste versjonen, og de inkluderer til og med et ryggekamera som nok mange setter pris på.

Og ikke minst betyr GA-B et nytt hybrid drivverk med en 3-sylindret 1.5-liters motor som skal forbedre drivstofføkonomien med hele 20 prosent. Akkurat det er veldig viktig for norske priser, og bidrar til at den nye Yarisen ikke blir så veldig mye dyrere.

For selv om den kommende modellen faktisk har 16 prosent mer systemeffekt (116 hk), bidrar et lav forbruk og dermed også lave utslipp av CO2 til at de statlige avgiftene holder seg ganske lave.

Den billigste versjonen starter dermed på 234.600 kroner, bare noen tusenlapper over det som var den billigste hybridversjonen av den utgående modellserien. Slett ikke verst med tanke på den nye teknologien og førerassistentene som den nye generasjonen byr på.

Toyota slår like godt til med åtte forskjellige utgaver fra start av, og det foreløpig toppversjonen heter Yaris 1.5 Hybrid Premier Edition som kommer med en unik farge og har en startpris på 295.700 kroner.

Den nye generasjonen av Yaris er nå klar for lansering, og Toyota Norge forventer at utgavene Active Tech og Style blir de to bestselgerne.

Her er startprisene for de åtte versjonene:

  • Yaris 1.5 Hybrid Life                                    234.600 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Active                                251.900 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Active Tech                       263.800 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Active Tech Bi-Tone        269.700 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Style                                 278.400 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Executive Grey                 291.900 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Style Tech Bi-Tone          294.300 kr
  • Yaris 1.5 Hybrid Premier Edition               295.700 kr

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse