Annonse
HjemNyheterNå tar Bentley vare på regnvannet

Nå tar Bentley vare på regnvannet

Bilprodusentene er storforbrukere av vann, men nye tiltak og løsninger det siste tiåret har dempet forbruket betraktelig. Nå tar også Bentley også i bruk regnvannet.

Det er en grunn til at NASA ser etter vann når de saumfarer det store verdensrommet. For alt liv er avhengig av vann, og her på jorden tar vi dessverre dette litt for gitt.

Langt ifra alle har den luksusen at de kan skru på vannkranen og fylle glasset, og det er faktisk en global vannkrise hvor nesten halvparten av jordens befolkning lever i områder med vannmangel.

Så det er på tide å ta grep, og du selv kan jo for eksempel dusje noen sekunder mindre enn hva du er vant til. Ja, alle dråper teller ‒ faktisk.

Saken fortsetter under Annonsen

Men privatpersoner er ikke storforbrukere, men det er derimot bilindustrien.

De bruker mange tusen liter vann bare for å produsere en eneste bil, og når vi vet at en produsent som Volkswagen-gruppen solgte over 10 millioner biler bare i 2019 så skjønner vi det enorme omfanget.

Bilindustrien har for lengst innsett at de må dempe vannforbruket, og i løpet av det siste tiåret har alle de store kommet opp med mange løsninger som demper vannforbruket i produksjonen betraktelig.

Bentley er en av disse, og har fokusert på sparetiltak rundt vannbruken i 20 år. De sikter seg nemlig inn på å være verdens mest bærekraftige luksuriøse bilprodusent, og skal de bli det må de også ta vare på vannet.

Og ikke tro at det bare er store ord og lite effekt. Bentley sier selv at de har redusert vannforbruket med formidable 89 prosent i løpet av denne perioden, og dette inkluderer et system som resirkulerer vannet som brukes i produksjonen.

I dag, 5. juni, er det «Verdens miljødag», og Bentley timer dette til å slippe en god nyhet rundt vannet.

Bentley har en ganske moderne fabrikk i Crewe, og nå blir den enda mer vann-vennlig med en stor vannfanger-tank som skal sørge for å ta vare på regnvannet.

Denne tanken har to integrerte flitere og pumper, og kapasiteten er på 20.000 liter. Den britiske produsenten sier at de i snitt håper å produsere mer enn 1.800 liter vann daglig, noe som selvsagt er væravhengig også.

‒ Vi vil lede an for en bærekraftig luksusmobilitet, og ta hensyn til den miljømessige, sosiale og økonomiske effekten rundt vårt arbeid. Vår innsats for å redusere vannforbruk over en lang periode er bemerkelsesverdig, og vi fortsetter å finne nye og innovative måter å beskytte miljøet på, sier Peter Bosch hos merket.

Bentley, eid av Volkswagen-gruppen, er seriøse i jobben mot et bedre klima, og i fjor ble Crewe-produksjonen sertifisert som en karbonnøytral fabrikk. De er også på vei til å elektrifisere bilene, slik at også disse blir grønne.

Den første blir den ladbare Bentayga Hybrid, og i 2023 skal alle modellene også være elektrifiserte.

Så, i 2026 skal de komme med sin aller første rene elbil, laget i en karbonnøytral fabrikk ‒ og med hjelp av litt regnvann.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse