Annonse
HjemElbilerHer er Mercedes EQT

Her er Mercedes EQT

Konseptet av det sjette medlemmet i den stadig voksende EQ-familien til Mercedes har gjennomført sin premiere.

Så hva vil Mercedes med EQT? Jo, de vil ganske enkelt utvide markedet som storesøster EQV befinner seg i, og har dermed laget en litt mer kompakt utgave av sin store, elektriske, folkefrakter.

‒ Vi utvider porteføljen vår i det lille varebilsegmentet med den kommende T-klassen, sier Marcus Breitschwerdt, sjef for Mercedes-Benz Vans.

‒ Den vil appellere til familier og alle de private kundene, uansett alder, som liker fritidsaktiviteter og trenger mye plass og maksimal fleksibilitet uten at det går på bekostning av komfort.

Concept EQT som bilen de nå viser fram heter har klare trekk til andre biler i EQ-familien, og gjenkjennes ganske enkelt på spesielle lyskjennetegn både foran og bak.

Saken fortsetter under Annonsen

På innsiden minner den også om nye EQ-modeller med sitt MBUX-system, og her går det i svart og hvitt sammen med en «elektrisk» lyssetting. Teknologien er også på høyde med de personbilene kan skilte med, så det er for eksempel mulig å gi bilen talekommandoer og den er klar for trådløse oppdateringer akkurat som andre nye EQ-modeller.

Et viktig punkt for en slik flerbruksbil er selvsagt størrelsen og plassen, og Mercedes har klart å holde den totale lengden under 5 meter.

Ifølge Mercedes har de brukt et slags flaskedesign på denne, noe som skal gjøre at den ser større ut enn den faktisk er. Concept EQT er 4,95 meter lang, 1,86 meter bred og 1,83 meter høy, og det er til sammenligning kun fire centimeter lengre enn fjorårets mest solgte bil i Norge, Audi e-tron.

Konseptet som ifølge Mercedes er svært nær den utgaven som skal inn i produksjon har også skyvedører på begge sidene, og en så stor åpning at den tredje seteraden skal kunne nås ganske så greit. Det er også mulig å montere tre barneseter ved siden av hverandre på den andre seteraden, og mulig å legge ned de bakerste setene eller fjerne de helt.

På toppen, bokstavelig talt, er det et panoramatak som bør slippe inn nok av lys om dagen og gi stjerneutsikt om natten.

Det er altså viktig med mye plass for en flerbruksbil, og Mercedes tråkker også Skoda litt på tærne med konseptet av EQT. Bakerst hvor det skal være mulig å plassere sportsutstyr og mye annen bagasje er det nemlig et integrert elektrisk longboard, så vi forventer at Skoda med sine paraplyer i dørene svarer på dette med noe smart.

Det elektriske brettet er selvsagt laget av aluminium, og kan også skilte med stjernemønsteret som vi også ser i fronten av bilen.

Vi regner med at skateboard-stjernen Tony Hawk iallfall er fornøyd med dette stuntet:

‒ Concept EQT gir et syn på hvordan plass og maksimale variasjoner også kan kombineres med stilig komfort i det lille varebilsegmentet. Vår framtidige T-klasse er et ekte multitalent, og med det vil vi tiltrekke oss nye kundegrupper og vokse rundt bærekraft, Breitschwerdt.

Mercedes har ikke offentliggjort noen spesifikasjoner rundt den elektriske varebilen, som kommer på markedet neste år og skal komplementere varebilfamilien sammen med den nye versjonen av Citan-modellen som er basert på Renault Kangoo.

Her er bildene av Mercedes Concept EQT:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse