Annonse
HjemNyheterBMW med kunstig kunst!?

BMW med kunstig kunst!?

Fra Andy Warhol til Artificial Intelligence. BMW viser nå fram 8-serie Gran Coupé drapert med kunstverk laget av kunstig intelligens.

I år kan BMW feire at de har gjennomført en rekke kunstneriske stunt i hele 50 år, hvor høydepunktet utvilsomt kom i 1979.

Året før hadde BMW kommet med en modell som skulle bli svært viktig for framtiden, nemlig den aller første M-modellen.

Den het naturlig nok M1, og var så spesiell at BMW bestemte seg for å gjøre noe ekstraordinært med den. Så de inviterte en rekke kunstnere som skulle dekorere utsiden, og var også frekk nok til å kontakte den største av dem alle på den tiden ‒ geniet Andy Warhol.

Saken fortsetter under Annonsen

Han ble verdensberømt etter at å ha portrettert kvinnen som jo var et kunstverk i seg selv, Marylin Monroe, og BMW lurte nå på om han ville male en bil.

Til tross for at dette må ha virket som en veldig snodig forespørsel var ikke Warhol mer skeptisk enn at han faktisk sjekket ut linjene på den firehjulte modellen, og så raskt skjønnheten i en BMW M1. Så ja, dette vil han være med på.

Sluttresultatet ble, selvsagt, et imponerende kunstverk.

‒ Jeg prøvde å portrettere fart. Når er bil kjører veldig fort blir linjene og fargene uskarpe, sa den fargeglade Warhol om kunstverket sitt. Ja, du skal selvsagt få se resultatet, men først må vi sjekke ut de aller siste kunstverkene BMW kan by på.

For de er nesten like spennende, og her snakker vi om kunstverk ut av en annen verden ‒ bokstavelig talt.

«The Ultimate AI Masterpiece» er en virtuell kunstinstallasjon gjort i samarbeid med den kreative teknologen Nathan Shipley og kunstkjenneren Gary Yeh.

Disse to og BMW har samlet inn ikke færre enn 50.000 bilder av kunstverk fra de siste 900 årene, i tillegg til å ha kuratert (organisert) et sett med 50 verk fra anerkjente og nye samtidskunstnere som det tyske merket har jobbet sammen med de siste 50 årene.

Deretter har duoen koblet inn Nvidia StyleGAN-modellen for kunstig intelligens for kryssreferanse, og dette har lagt et grunnlag for den kunstige intelligensens (AI) forståelse av kunst.

AI har deretter generert helt nye kunstverk, og resultatet er at den klassiske kunsten har smeltet sammen med stilene fra samtidskunstnerne.

Disse nye verkene kan altså sees som en virtuell gjengivelse på BMWs 8-serie Gran Coupé, noe som har ført til noen ganske så unike motiver.

‒ I 50 år har BMW støttet kunst og kultur gjennom en rekke initiativer, både for å engasjere og for å være interaktive med kunder over hele verden på en autentisk måte, sier Uwe Dreher, visepresident for markedsføring hos BMW i Nord-Amerika.

‒ Vi fortsetter dette i 2021, og ser nå etter nye og kreative måter å engasjere publikum på. Så vi skifter til en virtuell setting hvor vi kombinerer århundrer gammel kunst og den nyeste AI-teknologien for å skape noe helt nytt og spennende.

Resultatet er ganske så imponerende, og Warhol hadde nok nikket godkjennende han og. Sjekk ut disse bil(d)ene:

Når det gjelder Andy Warhol så døde han dessverre brått etter det som skulle være en rutinemessig galleblæreoperasjon i 1987, kun 58 år gammel.

Men da hadde han rukket å bli en av de mest innflytelsesrike kunstnerne i forrige århundre, og rakk også å sette spor etter seg i bilindustrien.

Det sørget verdens mest spesielle BMW M1 for, nemlig den han selv malte i 1979 og som bidro til at verden fikk øynene opp for den nye serien det tyske merket hadde på gang.

Her er resultatet, som jo på en måte kan minne litt om det AI nå har fått til, eller?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse