- Annonse -
HjemElbilerGenesis kommer nå til Europa

Genesis kommer nå til Europa

Vi hadde en mistanke om at Genesis var på tur til Europa da de viste fram en elbil, og nå bekrefter det sørkoreanske merket at de faktisk setter kurs for det gamle kontinentet.

Genesis er Hyundais svar på Toyotas Lexus-merke, men etter at modellen ble etablert som et eget frittstående merke i 2015 har de mer luksuriøse bilene holdt seg unna Europa.

- Annonse -

Men etter fem og et halvt år har også nye tider nådd Genesis, og i forrige måned kunne det relativt ferske merket vise fram sin aller første elbilmodell.

Denne er kalt Electrified G80, og vi slo raskt fast i saken vi skrev at merket plutselig er ganske mer aktuelt for Norge. Og det stemte ganske så bra.

For nå melder merket at de har opprettet en avdeling kalt Genesis Motor Europe som skal legge til rett for en europeisk satsing, hvor Storbritannia, Tyskland og Sveits blir de tre første landene ut. Deretter skal de utvide fortløpende.

Genesis har fordelen av at de kan starte med blanke ark her i Europa, og vil dermed satse på nettsalg og utvalgte visningssentre slik flere andre nye merker også gjør. Visningssentrene er for øvrig kalt Genesis Studios, og de tre første kommer i London, München og Zurich.

- Annonse -

Ettersom Genesis er et litt mer luksuriøst merke har de også mye fokus på service, og en viktig faktor her blir noe kalt Genesis Personal Assistant. Gjennom dette skal hver og en kunde bli godt kjent med sin personlige Genesis-assistent, noe som selvsagt knytter bånd mellom merket og de som eier bilen. Så premium kundebehandling fra premium-merket.

Genesis Europa melder også at de skal kjøre en flat prisstruktur, 5-års garanti og ingen skjulte kostander. Og ja, de kommer mer enn gjerne til deg, for du skal ikke trenge å besøke en lokal forhandler for verken å bestille eller få levert bilen din.

Så hva kan vi vente oss?

Jo, først ut er den nye Genesis G80 og SUV-versjonen GV80. Det er ganske enkelt å spotte en Genesis, som foruten litt mer elegante linjer også har en signaturdetalj i to flate frontlykter som ligger under hverandre.

- Annonse -

Men for nordmenn er det mest spennende med inntoget av Genesis den nye modellen de viste fram under Auto Shanghai i forrige måned, Genesis Electrified G80.

Dette er som navnet sier en elektrifisert utgave av G80, og det er all grunn til å ha høye forventinger rundt en helelektrisk Genesis.

For vi snakker om det tredje merket som hører hjemme under Hyundai Motor Group, og de to andre er som kjent veldig godt i gang med utviklingen av elbiler. Både Hyundai og Kia har vist fram den neste generasjonen elbiler i form av Ioniq 5 og Kia EV6, og ettersom Genesis er toppmerket får Electrified G80 kun de nyeste og beste løsningene.

Det betyr 400/800V lynlading som åpner for en ladehastighet på hele 350 kW, og såkalt V2L (Vehicle to Load) som gjør at bilen i seg selv blir et lite kraftsenter. Her byr den på 3,6 kW med utegående elektrisk kraft.

Rekkevidden er dog ikke av de aller lengste, for den er 427 kilometer målt etter den koreanske standarden. 0-100 km/t skal gå unna på rundt 5 sekunder.

Men Genesis har også på gang en helt annen type elbil som virkelig bør vekke interesse, og den skal du få stifte bekjentskap med rett etter bildene av Genesis Electrified G80.

Genesis Europa melder altså G80 og GV80 blir de to første bilene, og her skal det åpnes opp for bestillinger allerede i juni. Denne duoen skal følges opp av G70 og GV70 like etter, mens en dedikert europeisk modell vil følge innen året.

Electrified G80 blir den første elbilmodellen, men Genesis Europa varsler ytterligere to helelektriske modeller.  En av disse satt sammen på en dedikert elbil-plattform, og begge disse skal også komme i løpet av det første året de er i Europa.

Om en av disse er Genesis X Concept vet vi ikke, men tror vel kanskje ikke det. Men det er jo lov å håpe, for dette er virkelig et Aston Martin-aktig konsept med sportsbillinjer så det holder.

Som vi kan se av bildene under har den fått en ganske så spesiell front og et langt panser, med to linjer med lys (ja, du husker vel signaturen?) som strekker seg rundt hjørnene og bakover.

På innsiden har Genesis brukt en masse bærekraftige materialer, uten at det er mulig å se på interiøret som jo ser ganske så luksuriøst ut.

Hva den kan by på av spesifikasjoner sier Genesis ingenting om, så mye er uklart rundt dette konseptet som Genesis viste fram i slutten av mars.

Uansett hva som skjer med konseptet viser det iallfall hva Genesis tenker rundt elbiler i framtiden, så det er kanskje ikke så rart at de nå setter kurs for Europa hvor det foregår en aldri så liten elektrisk revolusjon.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her