Annonse
Hjem Nyheter Her er Corollas sykkel-utgave

Her er Corollas sykkel-utgave

Corolla har som kjent gjort europeisk comeback, og Toyota har nå klar «sykkel-versjon» av verdens mest populære bil.

Nå som Volkswagen har satt sluttstrek for Bobla er Toyota Corolla den mest legendariske folkebilen som fortsatt produseres, men Toyota holdt på å rote det skikkelig til med denne.

I 2006 fant nemlig noen luringer ut at de skulle lage en tilsvarende modell kalt Toyota Auris, og denne tok over for den folkekjære modellen i store deler av verden.

Men da Toyota nylig utviklet en helt ny plattform fant de også ut at det var på tide med et comeback for Corolla, så nå er modellen som er verdens mest solgte bil på plass i Europa nok en gang.

Toyota knallet til med tre versjoner fra start av, stasjonsvognen Corolla Touring Sports, en 5-dørs kombi og en 4-dørs sedan.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det tok ikke lang tid før de også pirret med to framtidige versjoner, Corolla GR Sport som både 5-dørs og som stasjonsvogn samt Corolla Trek i stasjonsvogn-utgave.

GR er Toyotas benevnelse på Gazoo Racing, Toyotas motorsportavdeling, og blir altså en mer sportslig utgave som enten kommer med en 1.8-liters hybrid eller 2.0-liters hybrid.

Men denne kommer ikke før til neste år.

Den andre er altså Trek, et navn som mange kjenner igjen. Dette er nemlig et av verdens mest populære sykkelmerker, og det selges rundt 1,5 millioner slike sykler hvert år.

De sponser også et profesjonelt sykkellag kalt Trek-Segafredo, og under Spania Rundt hadde Trek-laget med seg 16 splitter nye Corollaer til rittet som er kalt «La Vuelta».

Sykkel-utgaven ble dermed offisielt lansert, og denne er ment som et alternativ til de som skal forlate de vanlige asfalterte veiene.

Corolla Trek blir nemlig en slags terreng-variant med en bakkeklaring som er 20 mm høyere enn standardbilene, og får unike crossover-elementer som inkluderer beskyttelsesplater under foran og bak, egne 17-tommers aluminiumsfelger, mørke ruter bak, tåkelys og LED-hovedlys.

På innsiden kommer denne med todelt farge og har blant annet treaktige dekorasjonselementer, og det er også Trek-logo under dørene og bak.

I Europa kommer den enten med 1.2 turbo, 1.8- eller 2.0 liter selvladende hybrid som vi kjenner fra Toyota, men hva som eventuelt blir tatt inn til Norge vet vi ikke.

Men vi gjetter uansett at det er mange sykkelentusiaster som kan tenke seg denne utgaven av Corolla.

For ifølge Focus2Move er modellen verdens mest solgte i årets første sju måneder, med et salg på formidable 713.971 biler. Nummer to er Ford F-serien med et salg på 622.867, mens Toyota Rav4 er den tredje mest solgte med 519.894.

Her er flere bilder av utgaven som kan gi Corolla et ytterligere salg, nemlig Corolla Trek:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker