Har utviklet en idiotsikker batterilader

Svenske CTEK har utviklet en batterilader som det er plent umulig å gjøre feil med, for den bryr seg nemlig verken om poler eller noe annet.


Å lade bil, båt og MC-batterier er alltid litt skummelt, og spesielt om det gnistrer litt når klemmene settes på polene.

I tillegg må man være litt obs på hvilken type batteri det er, størrelsen og hvilken tilstand det er i.

Den svenske batterilader-produsenten CTEK har også sett alle disse potensielle fallgruvene, og har utviklet en ny lader som skal være så smart at man ikke trenger å bekymre seg over noe.

De selv kaller den for en revolusjon, og sier at CTEK One som batteriladeren heter tar bransjen flere generasjoner inn i framtiden. Jepp, intet mindre.

‒ Vi var først på markedet med smartlading, og nå, takket være vår revolusjonerende APTO-teknologi, har vi lansert den første fullt adaptive laderen, sier Jon Lind, administrerende direktør i CTEK.

Det betyr altså at batteriladeren selv kan tilpasse seg til alle situasjonene, og til og med hvilken klemme som settes på polene.

Det betyr at den har gnist- og polfrie klemmer, så her spiller det ingen rolle hvilken som brukes på den positive eller negative terminalen.

Denne smarte laderen har også automatisk ladeprogrammer for både blysyre og litiumbatterier (12V) uten at man trenger å trykke på noen knapper eller vri noen brytere. Dette finner den selv ut ved å kommunisere med batteriet, og på den måten vet den størrelsen, kjemien og tilstanden til selve batteriet.

I tillegg har CTEK utviklet en app som åpner for enda flere bruksområder, for eksempel «RECOND» for å gjenopprette batterihelsen, «WAKE UP» for litiumbatterier med underspenningsbeskyttelse (UVP) eller for å gi liv til helt utladede blysyrebatterier.

Her er det til og med et valg som heter «SUPPLY», som gjør CS ONE til en strømforsyningsenhet for 12V-systemer.

‒ CS One er mer enn en tradisjonell flertrinnslader, det er den smarteste, fullt adaptive laderen i verden som gjør all tenkingen for deg. Med innføringen av polfrie klemmer er den både trygg og enkel å bruke, sier Lind.

Med andre ord; en idiotsikker batterilader.

Les også:

Les mer om:

Nyheter