Annonse
HjemElbilerHalvparten vil kjøpe bil med eksosrør

Halvparten vil kjøpe bil med eksosrør

Et nytt elbilbarometer viser at 50 prosent vil kjøpe en bil med forbrenningsmotor, mens 26 prosent svarer at den neste bilen blir helelektrik.

Det er en voldsom fokus på elbiler, og interessen for de utslippsfrie bilene har også økt med årene. Men det betyr ikke at alle ønsker seg en elbil, noe også en fersk undersøkelse helt klart viser.

Norsk elbilforening og Nordisk energiforskning har bedt Opinion om å lage en spørreundersøkelse som skal ta tempen på elbilinteressen i Norden, noe som også er gjort i de to foregående årene.

Og Nordisk Elbilbarometeret 2020 viser at elbilinteressen vokser i hele Norden, inkludert Norge som har vært en førende elbilnasjon takket være gavmilde incentiver.

I Norge oppgir 18 prosent at den neste bilen blir en ny elbil, mens 8 prosent oppgir at de skal kjøpe en brukt elbil. Totalt lander dermed elbilene på 26 prosent.

Saken fortsetter under Annonsen

I 2019 svarte 13 prosent at den neste bilen skulle bli en ny elbil og 7 prosent skulle gå for en brukt elbil, mens undersøkelsen i 2018 viste at 11 prosent ville kjøpe en ny elbil og 4 prosent ville gå for en brukt elbil.

Så andelen elbiler har gått fra 15 prosent i 2018, 20 prosent i 2019 og til 26 prosent i 2020.

Når det gjelder elbilinteressen i resten av Norden, har den vært ganske laber de to foregående årene. Nå er det imidlertid en liten bedring, og totalt svarer 9 prosent i Norden at de planlegger å kjøpe en ny elbil. Dette inkluderer Island, Sverige, Danmark, Finland og selvsagt Norge, og er en oppgang på 2 prosentpoeng fra i fjor.

For Norges del er stemningen for nye elbiler størst på Vestlandet og i Oslo, hvor henholdsvis 27- og 24 prosent planlegger å gå til innkjøp av slike.

Det er altså en økning av de som vil ha elbil i Norge, men det er fortsatt bare drøyt én av fire som svarer at de skal skaffe seg en elbil som neste bil. Og det er for eksempel langt under nybilsalget, som i mai hadde en elbilandel på 43,1 prosent.

Faktisk svarer eksakt halvparten at de skal kjøpe seg en bil med forbrenningsmotor, hvor brukte dieselbiler leder an med 14 prosent. Nye ladbare hybrider følger med 9 prosent, mens 8 prosent svarer brukte bensinbiler på spørsmålet om den neste bilen.

(Foto: Volkswagen)

Deretter følger brukte ladbare hybrider med 6 prosent, mens de nye diesel- og bensinbilene får 4 prosent hver.

De minst populære biltypene er de selvladende hybridene, hvor 3 prosent svarer at de skal kjøpe brukte hybrider og 2 prosent planlegger å kjøpe seg en helt ny hybrid.

Summerer man alt dette får man ikke 100 prosent, for det finnes faktisk noen som ikke har noen bilkjøp-planer også.

14 prosent i undersøkelsen svarer at de ikke vet hva slags bil de vil kjøpe, mens ytterligere 10 prosent svarer at de ikke går med planer om å kjøpe en bil.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse