Annonse
HjemElbilerGoogle inntar Volvo XC40

Google inntar Volvo XC40

Volvo blir det første merket som integrerer Googles Android i infotainment-systemet. Se hvordan det fungerer.

De aller fleste nye biler uansett merke har støtte for både Android Auto og Apple CarPlay, noe som i klartekst betyr at man kan koble mobiltelefoner fra for eksempel Apple, Samsung, Huawei og HTC til bilens multimediasystem.

Det er altså gode muligheter for at du kan spille låter via Spotify-appen på mobilen, og strømme dette over bilens anlegg ‒ uansett hvilken type mobil du har.

Google står bak Android Auto, og gigantene er selvsagt interessert i å trenge dypere inn i bilens økosystem. Men de fleste bilprodusentene har strittet mot, og utvikler sine egne infotainment slik at de selv har kontrollen på dette.

Saken fortsetter under Annonsen

Volvo har vært en av disse, og kom tilbake i 2014 med sin egen løsning kalt Sensus. Denne inkluderte blant annet kart og tjenesten «Volvo on Call».

Da svenskene utviklet den neste generasjonen av Sensus som kom i 2017 valgte de å samarbeide tettere med Google, og det var starten på det som nå kulminerer med et Android-system i elbilutgaven av XC40.

Det betyr at bilen kommer med innebygde tjenester som Google Assistant, Google Maps og Google Play Store, og det nye systemet er selvsagt fullt integrert med Android Auto.

Google og Volvo har sammen utviklet teknologi og tjenester som er skreddersydd bilen, og optimalisert ting som musikk- og medieapplikasjoner tilgjengelig via Play Store.

Volvo gir altså fra seg litt av styringen, men får til gjengjeld mye tilbake.

Google Assistant er kanskje det mest spennende, for dette åpner for talekommandoer. Snart vil det være mulig å be bilen justere aircondition, spille musikk og sende meldinger bare ved å gi talekommandoer ‒ altså snakke til bilen.

Google Maps kjenner de fleste til, og her vil det altså være mulig å få løpende trafikkmeldinger rett inn i kartet.

Oppdaterte kart er kanskje spesielt viktige i en elbil, ettersom slike også kan foreslå den korteste veien til en ladestasjon.

I den elektriske XC40 brukes også Google Maps til å forbedre egenskapene til førerstøttesystem kalt ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), og kan gi bilen viktig informasjon om for eksempel fartsgrenser og svinger på veien.

Google Play Store byr også på interessante muligheter, for dette åpner for at app-utviklere kan bygge spesialtilpasset applikasjoner som kan brukes i bilen. Og det finnes som kjent tusenvis av slike utviklere, så det kan komme mange gøyale og interessante spesialtilpassede apper i tiden framover.

Slik fungerer det hele:

I tillegg åpner Volvo for et bredere spekter av automatiske oppdateringer kjent som «over the air», og bilen kan trådløst motta både programvareoppdateringer og operativsystemoppdateringer.

– Nå får du endelig den samme opplevelsen i bilen som du er vant til fra mobiltelefonen, men tilpasset for at det skal kunne brukes sikkert mens man kjører, sier Henrik Green, Chief Technology Officer i Volvo Cars.

‒ Når man samtidig sørger for at bilen kan få «over the air»-oppdateringer til alt fra vedlikehold til nye funksjoner, holder bilen seg like oppdatert og moderne som alle andre digitale produkter man har tilgjengelig i dag.

Men Volvo har ikke glemt «Volvo on Call», og sier at de vil fortsette å utvikle dette produktet både når det kommer til programvare og tjenester.

Det nye infotainment-systemet og «Volvo on Call» blir integrert på en ny måte, noe som åpner for nye funksjoner som for eksempel overvåking av batteristatus og ladenivåer.

Svenskene satser tungt på «Volvo on Call», som allerede i dag kan brukes til å åpne og låse dørene, finne ledig parkeringsplass og åpner for enkelt å dele bilen med en digital nøkkel via mobil-appen.

Den elektriske versjonen av XC40 skal vises fram for første gang 16. oktober, og flere tusen nordmenn har allerede satt seg på en interesse-liste for den nye modellen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse