Ghostbuster-ikonet i 2.300 deler

Lego har på gang en ny byggbar versjon av filmikonet fra 1984, og denne gang byr den på en formidabel utfordring med 2.352 klosser.


Det har selvsagt vært en drøss av kåringer rundt tidenes filmbiler, og de med respekt for seg selv har en viss pimpet Cadillac Miller-Meteor fra 1959 med på sine lister.

For det er liten tvil om at en av de aller mest kjente filmbilene er Ectomobile, eller Ecto-1 som den også er kjent som.

Dette var nemlig den berømte ambulansen til spøkelsesjegerne i Ghostbusters-filmen som kom i 1984, og de fleste med noen år på baken kjenner igjen den hvite og røde bilen.

Vel, kanskje til og med de litt yngre også, for bilen hadde også en rolle i nyinnspillingen som kom i 2016 og i et nytt dataspill.

Og ikke minst får vi alle stifte bekjentskap med den til neste år, for den er også på plass når det endelig er klar for en ny oppfølger ‒ Ghostbusters: Afterlife. Her dukker også flere av de originale skuespillerne opp, som Bill Murray, Dan Aykroyd og Sigourney Weaver.

Danske Lego lar nå alle entusiastene som venter på den nye filmen eller husker den gamle bli en del av filmhistorien, og byr nå på en ny utgave av bilen kalt Ghostbusters Ecto-1.

Denne blir litt av en utfordring, for mannen som designet Legos James Bond Aston Martin DB5, et annen filmikon, står også bak denne.

‒ Jeg elsket utfordringen med Ecto-1, sier Michael Psiaki.

‒ Dette er den største og mest detaljerte versjonen av bilen vi noensinne har laget. Den er full av autentiske funksjoner og (skjulte) påskeegg, som jeg er spent på om de som bygger bilen oppdager.

Den blir altså den foreløpig siste filmbilen i en serie rettet mot mer voksne byggere, og som jo bør passe godt i disse koronatidene.

Bilen kommer med en bevegelig spøkelsesniffer aktivert av hjulene, en uttrekkbar kanon bak, et fungerende ratt og byr på mer paranormale deteksjonsutstyr på det detaljerte takstativet.

Og ja, den kommer selvsagt med Ghostbusters-logoen.

Bilen byr også på to nye logoelementer, en buet frontrute og et ratt i fem moduler.

Settet består altså av 2.352 deler, er 22,5 centimeter høy, 47 centimeter lang og 16,5 centimeter bred. Den er altså ganske så diger og ganske sikkert en god utfordring.

Så om byggeprosessen går i stå blir selvsagt spørsmålet: «Who you gonna call?». Vel, dessverre kan du ikke ringe Ghostbusters, men du kan alltids forsøke med en legoekspert ‒ de fleste familiene har jo en.

Her er bilder av den ikoniske filmbilen i mange tusen deler:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter