- Annonse -
HjemElbilerFørste europeiske BYD Tang levert i Oslo

Første europeiske BYD Tang levert i Oslo

BYD har lenge drømt om å selge personbiler også i Europa, og torsdag ble den til virkelighet. Og selvsagt var det en nordmann som fikk levert den aller første.

Til tross for en voldsom oppblomstring i antall nye bilmerker grunnet elbilsatsingen, er det fortsatt velkjente merker som dominerer salgslistene til personbilene her hjemme. Men noen nye har kommet til, slik som Polestar og Xpeng.

- Annonse -

Nå kan vi også legge BYD til den listen.

Det kinesiske merket ble grunnlagt i 1995, og skiller seg ut fra de fleste andre ved at de faktisk produserer alt rundt en elbil selv. Dette inkluderer drivsystemer, batterier, drivmotorer og motorstyringssystemer.

På batterisiden har de også utmerket seg med en særegen løsning kalt Blade. Her pakkes batteriene på en spesiell måte som utnytter plassen bedre, og som også skal gjøre de langt mer sikre. Cellene er plassert i en matrise og satt inn i en batteripakke i en kniv-lignende formasjon, derav Blade-navnet.

Men det viktigste er selvsagt hvordan det totale resultatet blir, altså selve elbilen.

- Annonse -

Det vet nå de første norske kundene, for importør RSA kunne torsdag levere ut den aller første bilen i Europa ‒ en BYD Tang.

100 slike har nå ankommet Norge, og totalt er det ventet rundt 1.500 BYD Tang til Norge i løpet av 2021.

RSA er en rutinert importør som blant annet tar inn merkene Suzuki, Isuzu og det elektriske varebilmerket Maxus, og har selvsagt alt på plass når BYD nå inntar Norge som det første landet i Europa.

‒ Vi er ekstremt glade for muligheten til å importere BYD-biler, og bidra med elektrifisering her i Norge, sier administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold.

- Annonse -

– Vår største styrke er et av Nordens mest veletablerte forhandlernettverk, som er klare til å yte god kundeservice og gi kundene den beste merkevareopplevelsen. Vi er glade for å supplere vårt sortiment av bilmerker med en så sterk aktør som BYD.

Det kinesiske merket som allerede er på plass i Europa med elektriske busser har altså hatt en drøm om å selge biler her i Europa, og administrerende direktør for BYD Europa er selvsagt fornøyd med at de endelig er i gang med leveringene.

‒ Norge er det perfekte første land for BYD til det europeiske personbilmarkedet, ettersom Norge er ledende i det elektriske bil-markedet, sier Isbrand Ho.

‒ I likhet med Norge har BYD en visjon om å redusere CO2-utslipp for en bedre framtid, og våre kunder skal alltid være trygge på at vi jobber kontinuerlig for å utvikle teknologi som bidrar til en grønnere verden.

Ikke overraskende starter BYD den europeiske satsingen med en SUV-modell, mer bestemt en 4,87 meter lang og 1,95 meter bred bil ‒ omtrent på størrelse med en Audi e-tron.

Bilen er utstyrt med firehjulstrekk, 509 hk og et dreiemoment på 660 Nm. Det gjør at den nærmere 2,3 tonn tunge bilen klarer 0-100 km/t på 4,6 sekunder, mens toppfarten er satt til 180 km/t.

Som standard leveres den med 7 seter, har et 655 liter bagasjerom, en 12,6-tommers infotainment-skjerm, 12 høyttalere og byr på hele 31 ulike stemningslys.

Rekkevidden er opplyst til 400 kilometer, mens den har hurtiglading på 110 kW som åpner for å fylle batteriet fra 30 til 80 prosent i løpet av 30 minutter.

Startprisen er satt til 599.900 kroner, og RSA skal altså motta rundt 1.500 BYD Tang utover året.

Vi ønsker selvsagt BYD velkommen til Norge, og sender gratulasjoner til alle som kan sette seg inn i en splitter ny BYD Tang i den kommende tiden.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her