Den nye utgaven av Range Rover Velar fikk debuten på noe så spesielt som Tik Tok. (Fotos: Jaguar Land Rover)

Første bil med premiere på TikTok

Nye Range Rover Velar fikk like godt premieren på videoplattformen TikTok.


I 1964 var det en stort buzz rundt verdensutstillingen i New York. Det gikk nemlig rykter om at Ford skulle vise fram en helt ny modell i parken som huset de mange paviljongene, og nysgjerrige troppet opp 17. april.

Den bilen som Ford presenterte for publikum aller første gang var selveste Mustang, og samme dag beinfløy 22.000 til nærmeste Ford-forhandler og bestilte seg en slik bil.

Knappe 60 år senere kommer knapt Range Rover lengre unna en slik presentasjon av en ny bil.

For da de skulle vise fram en kraftig oppgradert Velar fant de like godt veien til noe som er så nytt at mange av de som var født da Mustangen ble vist fram ikke er helt sikkert på hva dette er.

TikTok er nemlig en kinesisk appbasert videoplattform med et langt yngre snittpublikum, og her kan alle som vil vise fram korte videosnutter eller til og med strømme live-sendinger.

Og med stadig flere kjendiser som finner veien dit øker også populariteten blant hele befolkningen, og TikTok er nå et av de aller største sosiale mediene og det hevdes at de har over 1 milliard aktive brukere i over 150 land.

Så det var bare et tidsspørsmål når den første avdukingen av en ny bil fant veien dit, og de som ble første er et merke som kommer fra et sted som er kjent for å være tradisjonelle, nemlig britiske Jaguar Land Rover.

Mer eksakt merket Range Rover, som for de som lurer er på TikTok med kanalen @RangeRover. De har altså gitt nye Velar en eksklusiv debut på videoappen.

‒ Range Rover tilbyr de mest raffinerte, luksuriøse kjøretøyene for kravstore kunder. Moderne luksus er i endring og det samme er forventningene til opplevelser, sier Lennard Hoornik, Chief Commercial Officer, Jaguar Land Rover.

‒ Å lansere en Range Rover TikTok-kanal er en mulighet til å nå nye målgrupper med unikt innhold. Men ikke bare dette, vi har et ansvar for å tenke nytt om framtiden for mobilitet og moderne luksus, og vi kan ikke gjøre dette uten et globalt fellesskap. TikTok vil bidra til å nå den ambisjonen.

Ny tid er det også for bilmerkene generelt, og kanskje spesielt her i Norge. Her hjemme er ikke-elbiler i ferd med å bli en nisje, og en bil som Range Rover Velar har ingen mulighet til å ta opp kampen med tilsvarende helelektriske SUV-modeller.

Men det er fortsatt interesse for en slik bil både i Norge og spesielt i utlandet, og Range Rover kliner altså til med en ganske så fornyet versjon av bilen som ble lansert så sent som i 2017.

‒ Nye Range Rover Velar er et perfekt eksempel på vår modernistiske designfilosofi – ren, minimalistisk og attraktiv. Range Rover Velar defineres av optimaliserte proporsjoner og uttrykker uanstrengt raffinement med dristig eleganse og en dramatisk tilstedeværelse som er helt unik, sier Gerry McGovern, Chief Creative Officer hos Jaguar Land Rover.

Resultatet er en bil som ser slik ut:

Nye Velar blir tilgjengelig i fire versjoner, Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE og Autobiography, og ladehybriden kan nå skilte med 64 kilometer elektrisk rekkevidde ‒ langt mer enn gjennomsnittet kjører hver dag.

Range Rover har selvsagt tatt i bruk det de har av moderne løsninger og utstyr både utvendig og innvendig når de har oppgradert den luksuriøse SUV-modellen, og dette er hovedpunktene for 2024-utgaven av Velar ifølge Jaguar Land Rover selv:

 • Spennende og modernistisk design: Oppgraderte Range Rover Velar tilbyr et minimalistisk uttrykk med en moderne, luksuriøs designtilnærming.
 • Sømløs integrasjon: En sofistikert, større og flytende, buet berøringsskjerm i glass er sømløst integrert i det nye, dristige og elegante interiøret for færre refleksjoner og enklere betjening
 • Stille kupé: Active Road Noise Cancellation er tilgjengelig med Meridian Sound Systems, noe som gjør Range Rover Velar til den mest stillegående bilen i sin klasse når det gjelder veistøy
 • Forbedret batteri: Nytt og større litiumionbatteri på 19,2 kWh gir 21 prosent økt rekkevidde, WLTP-sertifisert rekkevidde på opptil 64 km og CO2-utslipp fra 38 g/km10
 • Kraftige detaljer: Nye, avanserte Pixel LED hovedlys9 med Dynamic Bend Lighting-teknologi kompletteres med superrøde LED baklys for bedre sikt og redusert blending
 • Kuratert eleganse: Nye Range Rover Velar Autobiography forsterker Range Rovers DNA med utvalgte spesifikasjoner, inkludert detaljer i Satin Burnished Copper

Dette er drivlinjene som nye Velar byr på:

Plug-in hybrid / mild hybrid

 • P400e: 404 hk, 2.0 liter bensin PHEV, 640 Nm dreiemoment ved 1.500-4.400 r/min, 8-trinns automat, AWD

Bensin

 • P250: 250 hk 2.0 liter bensin, 365 Nm dreiemoment ved 1.300-4.500 r/min, 8-trinns automat, AWD
 • P340: 340 hk, 3.0 liter bensin rekkesekser MHEV, 480 Nm dreiemoment ved 1.500-4.400 r/min, 8-trinns automat, AWD
 • P400: 400 hk, 3.0 liter bensin rekkesekser MHEV, 550 Nm dreiemoment ved 2.000-5.000 r/min, 8-trinns automat, AWD

Diesel

 • D200: 204 hk, 2.0 liter diesel MHEV, 430 Nm dreiemoment ved 1.750-2.500 r/min, 8-trinns automat, AWD
 • D300: 300 hk, 3.0 liter diesel rekkesekser MHEV, 650 Nm dreiemoment ved 1.500-2.500 r/min, 8-trinns automat, AWD

Det er mulig å bestille nye Velar som starter på 955.900 kroner allerede nå, og her er bilder av bilen som allerede er vist fram på TikTok:

Les også:

Les mer om:

Nyheter