Da er den første prisen for Volkswagen ID.7 klar, og den kryper ikke så veldig langt over en halv million. (Fotos: Volkswagen)

Feirer 75 år med hyggelig pris for Volkswagen ID.7

En god nyhet før helga. Splitter nye Volkswagen ID.7 koster nemlig langt mindre her i Norge enn den gjør ellers i Europa.


Det går unna med Volkswagen ID.7, som er sett på som den elektriske arvtakeren til Passat-modellen som er faset ut her i Norge. Volkswagen Norge skal nemlig kun ta inn elbiler etter nyttår.

I april kunne tyskerne hinte om rekkevidder langt over 600 kilometer for det kommende elektriske flaggskipet, i mai var bilen på Norges-besøk og nå er prisen klar.

Og det er hyggelig lesing, iallfall om man sammenligner med de som resten av Euro-landene får. For selv med en svak krone har Volkswagen Norge presset startprisen for Volkswagen ID.7 Pro ned mot en halv million kroner.

Grunnen er en kampanjepris knyttet til at Volkswagen i år markerer sitt 75-årsjubileum i Norge.

‒ ID.7 kombinerer plass, komfort og kvalitetsfølelse med en imponerende rekkevidde, sier Rudi Sand, produktsjef for ID.7 hos Volkswagen personbil i Harald A. Møller.

‒ Som den perfekte moderne familiebilen, gjør ID.7 75-årsfeiringen vår fremtidsrettet. Samtidig markerer den et annet jubileum, ti år etter at vi lanserte vår første elbil. ID.7 viser virkelig hvor langt vi er kommet på de årene.

Dermed følger også den splitter nye ID.7 i hjulsporene til sine elektriske søstre ID.3, ID,4 og ID.5, som alle har kampanjer som senker prisen med mellom 25.000 og 70.000 kroner.

Men sammenlignet med Euro-prisen kjører Volkswagen Norge en enda større rabatt på ID.7.

Den svake kronekursen skaper som kjent trøbbel for nybilsalget, for i tillegg til at alt annet her i Norge har blitt dyrere gjør valutaen importen dyrere. Og timingen er dårlig for importørene, for konkurransen i elbilmarkedet blir stadig tøffere. Så mange barberer nå marginene ytterligere.

Volkswagen er en av disse, for startprisen på Volkswagen ID.7 Pro lyder på 549.900 kroner, og dette er inkludert frakt og levering Oslo. Internasjonalt har Volkswagen satt en startpris på 56.995 euro, noe som i skrivende stund er 659.590 kroner.

Så ja, hele 110.000 kroner rimeligere i Norge. Det er en solid rabatt!

Denne Pro-utgaven av det nærmere fem meter lange elektriske flaggskipet kommer med et drivverk på 286 hk og et batteri på 77 kWh, og har en WLTP-rekkevidde på 611 kilometer.

Bilen åpner også for hurtigladingen på 170 kW, noe som gjør at den kan lades fra 10 til 80 prosent på under en halvtime. Bakerst er det et bagasjerom på gavmilde 532 liter, og ID.7 Pro kan ta taklast og trekke tilhenger på opptil 1.000 kilo.

Videre kommer ID.7 Pro med ganske mye utstyr, som 19-tommers lettmetallfelger, en 15-tommers infotainment-skjerm, adaptiv cruisekontroll, 3-soners Air Care climatronic, ID. Light, AR Head-up Display, ryggekamera og elektronisk justerbare luftdyser.  

Prisen inkluderer fra salgsstart også utstyrspakkene assistentpakke og eksteriørpakke, og denne byr blant annet på Travel Assist, Area View 360-graders områdevisning, elektrisk bakluke med sensorsstyring og dynamiske LED-Matrix frontlykter.

Kampanjeperioden skal for øvrig vare ut september.

‒ Volkswagen ID.7 blir vår største og mest eksklusive modell. Samtidig bidrar prisen til dette er en familiebil innen rekkevidde for flere, sier Sand.   

Alt er dog ikke inkludert i kampanjeutgaven. Det er for eksempel mulig å legge til eksteriørpakke+ som åpner kan ID.7-kunden blant annet få Volkswagens nye elektronisk dim-bare panorama glasstak. I interiørpakke+ ligger blant annet ventilerte seter.

‒ ID.7 blir en viktig bidragsyter for oss når vi fra nyttår utelukkende skal selge fullelektriske nye personbiler fra Volkswagen i Norge. Vi har en elbilportefølje som treffer bredt, ikke minst etter introduksjonen av ID.7, sier Sand.

Den nye sjefen blir den femte modellen i ID-familien, som også består av ID.3, ID.4, ID.5 og ID. Buzz her i Norge.

Bestillinger av ID.7 Pro er altså åpnet, og de første kundebilene er ventet mot slutten av året.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter