Snart skal Alfa Romeo-logoen også pryde en elbil, men hvordan den blir vet vi ikke. Alfa vet ikke en gang navnet på den. (Fotos: Alfa Romeo)

Fansen bestemmer hva Alfas elbil skal hete

«Gutten» blir Alfa Romeos aller første helelektriske bil, og går rett inn i et brennhett B-SUV-segment.


Alfa Romeo er ikke som de fleste andre bilmerker som har rundet 100 år med god klaring, for mens disse fyller på med stadig nye modeller holder det italienske merket seg til noen få biler.

Mer bestemt lager Alfa tre modeller, sedanen Giulia, den litt større SUV-modellen Stelvio og Tonale ‒ den første bilen til italienerne som tok skrittet over til elektrifisering med en hybridversjon.

Og ja, det er det.

Men som kjent hører Alfa Romeo hjemme i den store Stellantis-gruppen, og merker som DS, Citroën, Peugeot, ja, selv Jeep, har kommet med elbiler, og det skal også ærverdige Alfa etablert i 1910 gjøre.

Planen er de skal bli et helelektrisk merket allerede i det inneværende 2020-tallet, og skal de ha noen som helst muligheter til å klare dette bør de snart komme med sin første elbil. Og det skal de da også gjøre.

Dette skal visstnok bli en slags søster av Jeep Avenger, og det er i så fall ikke en dum ting. Elbilen til Jeep ble nemlig en usannsynlig vinner av årets bil i Europa, og slo ut Kia Niro, Nissan Ariya, Subaru Solterra/Toyota bZ4X, Peugeot 408, Renault Austral og Volkswagen ID. Buzz i finalen. Ikke verst!

Alfa skal altså følge Avenger opp med en ny ganske kompakt og forhåpentligvis litt sportsligere SUV som går inn i B-segmentet, og denne er så langt kun kalt «Gutten». Men det skal pjokken ikke hete når den har vokst opp.

For når den nye Alfa Romeo-modellen dukker opp neste bærer den navnet til en av «Alfistiene», for merket ber nå fansen komme opp med forslag om hva elbilen skal hete.

Og drømmer du om å bli udødelig ved å navngi en bilmodell så kan vi nevne trenden Alfa har fulgt med de to siste bilene.

For mens Giulia riktignok markerte merkets renessanse, har de to siste bilene fått navn etter berømte fjelloverganger ‒ Stelvio og Tonale. Dette har selvsagt fansen fått med seg, og det har versert et rykte på nettet om at den nye skal hete «Brenner», ja, etter et annet fjellpass.

Det er dog kun rykter og ikke en sannhet, for Alfa Romeo ber altså folket om å komme med navneforslag, så her er det bare å finne fram kule norske fjellnavn og sende de inn. Eller hvilket som helst kult navn.

Hva som eventuelt bor i den kommende elbilen til Alfa Romeo er foreløpig ikke kjent, men om den settes sammen på samme plattform som Avenger og mange av de andre elbilene i Stellantis-gruppen kan vi forvente oss et helelektrisk drivverk med 156 hk og et batteri på 54 kWh.

Og hva den heter bli selvsagt spennende å se, for kanskje er det bare akkurat du som vet det. Her kan du komme med ditt forslag på Instagram, og vi ønsker deg selvsagt all mulig lykke til!

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter