Familiefrakter-trioen starter på under 300.000 kroner

Nå åpnes salget av Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life og Peugeot e-Rifter, og alle tre kan friste med en startpris under 300.000 kroner, sju seter og tilhengerfeste.


Både Citroën, Opel og Peugeot hører nå hjemme under den store Stellantis-gruppen, men det betyr ikke at den elektriske satsting har blitt mindre. Heller tvert om, Stellantis dytter PSA’s elektriske satsing ytterligere et steg framover.

Det resulterer snart i tre nye helelektriske familiefraktere, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life og Peugeot e-Rifter. Bilene er ikke overraskende ganske så identiske, og kommer fra den samme plattformen.

Det betyr et 50 kWh stort batteri, lading på maks 100 kW, en oppgitt rekkevidde på 280 kilometer og en 136 hk sterk elmotor med 260 Nm med dreiemoment.

Alle tre blir også tilgjengelig i to lengder, hvor den korte 5-seters L1-utgaven «rommer 775 liter under hattehylla», som Stellantis Norge så fint sier.

Den lengste som er en 7-seters versjon rommer bagasjerommet med inntil 4.000 liter om setene er lagt ned. Her kan rad to felles flatt ned, og den tredje raden kan fjernes helt. Med L2-utgaven er det mulig å frakte objekter på inntil 3,44 meter om passasjersetet legges ned.

Det er også mulig å velge et vanlig oppsett med 60/40-delt baksete, eller tre individuelle seter. Uansett løsning har alle setene på andre rad Isofix-fester som standard, noe som åpner for tre barneseter ved siden av hverandre.

Under skallet byr trioen selvsagt på moderne førerassistenter, og Stellantis Norge nevner ting som head-up-display, aktiv filholder, skiltgjenkjenning, kollisjonsvarsling og automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse.

Infotainmentsystemet som inkluderer en 8-tommers sentral skjerm støtter både Apple CarPlay og Android Auto, og bilene er også utstyrt med parkeringssensorer. Det er i tillegg mulig å få bilene med ryggekamera, men dette avhenger av utstyrsnivået som velges.

Stellantis Norge sier at de første bilene blir levert mot slutten av året, og har altså åpnet salget.

Startprisen er den samme for alle tre, og den lyder på 299.900 kroner.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter