Annonse
Hjem Nyheter Færrest trafikkdrepte på 65 år

Færrest trafikkdrepte på 65 år

Etter at det var en økning i antall omkomne i trafikken i første halvår, snudde trenden i den vanligvis dødelige juli-måneden.

Under det første halvåret omkom det flere i forbindelse med den norske trafikken enn samme periode i både 2017 og 2018.

Så blant andre Trygg Trafikk var bekymret hvordan dette ville slå ut i juli, en normalt sett dødelig sommermåned når det kommer til trafikkulykker. I fjor omkom 10 personer i juli-trafikken.

‒ Juli har historisk sett vært en måned med mange ulykker i trafikken, og vi har ikke opplevd færre enn et tosifret antall omkomne i denne måneden siden 1954, sier fungerende kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.

Men heldigvis snudde den uheldige utviklingen, og det ble kun registrert fire omkomne ‒ en bilfører, en bilpassasjer, en syklist og en MC-fører.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Men det er viktig å huske på at dette er mye mer enn tall og statistikk. Det handler om mennesker og for de som har mistet sine kjære i trafikken er det liten trøst i en generell nedgang, sier Solstad Steen.

I løpet av årets første sju måneder har det omkommet 54 personer i trafikken, mot 55 i samme periode i fjor.

‒ Fortsatt er det for mange som mister livet i trafikken og vi har hatt flere alvorlige ulykker med hardt skadde også denne sommeren. Likevel kan det forekomme uforklarlige svingninger fra måned til måned, så det er all mulig grunn til å opprettholde og forsterke det viktige forebyggende trafikksikkerhetsarbeidet, sier han.

Ifølge Trygg Trafikk er høy fart i sommertrafikken en av de vanligste årsakene til de alvorlige ulykkene.

‒ Ikke la deg friste av verken risikofylte forbikjøringer eller for høye hastigheter, sier Solstad Steen.

August er måneden for skolestart, noe som også betyr at det kommer nye og uerfarne myke trafikanter i trafikkbildet.

‒ Første skoledag er en stor dag for de aller fleste, og mange spente barn skal gå til skolen for første gang. Husk at barna har et helt annet handlingsmønster enn oss voksne og de klarer heller ikke å høre hvilken retning lyden kommer fra. Vær ekstra årvåkne og la skolebarna våre få en trygg og god skolevei, avslutter Solstad Steen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker