Annonse
Hjem Motorsport Et vektløst pit stop

Et vektløst pit stop

Red Bull Racing har vært på ferde igjen, og nå sikter de mot himmelen.

Husker du stuntet med Aksel Lund Svindal og Max Verstappen? De «konkurrerte» om å kjøre ned «Der Strif» i Kitzbühel fortest mulig, Aksel på alpinski og Verstappen i en formel 1-bil.

Du skal få et gjensyn med det og fire andre morsomme stunt fra Red Bull Racing om litt, men først må vi ta for oss det siste krumspringet til teamet.

Red Bull har denne sesongen satt hele tre verdensrekorder når det kommer til raskeste pit stop, og ser nå åpenbart etter nye utfordringer som kan krydre hverdagen.

Først klarte de et dekkstopp på 1,91 sekunder under British Grand Prix, deretter utrolige 1,88 sekunder under Tysklands Grand Prix.

Saken fortsetter under Annonsen

Til slutt toppet de dette med lynraske 1,82 sekunder under VM-runden i Brasil, og teamet er faktisk det eneste som har klart pit stop på under 2 sekunder så langt i år.

Slik ser det ut når Red Bull setter ny verdensrekord:

Like fort gikk det ikke når de fant veien til et Ilyushin Il-76 MDK som trener astronauter i vektløs tilstand.

Flyet gikk opp til en høyde på 33.000 fot, og på innsiden var den lynraske pit-gjengen på 16 personer sammen med en 2005 RB1.

På plass var også et filmteam på 10 personer, så det var ganske så fullt på innsiden.

Alle fikk en uke med opplæring, og deretter var det bare å kjøre på.

For å få til en vektløs tilstand må flyet stige i 45 grader, og deretter innta en ballistisk bue som fører til vektløsheten.

Denne varer kun i rundt 22 sekunder, før det hele gjentas ‒ mange ganger for å få til dette stuntet. For filmteamet klarte kun å filme 15 sekunder om gangen, så dette var en solid utfordring.

Å fly i vektløs tilstand krever sikkert sin mann og kvinne, men vanskelighetsgraden mangedobles om man også skal håndtere en formel 1-bil som veier 400 kilo. Spesielt når tyngdekraften slår tilbake, for det er kanskje greit å unngå å havne i skvis med den, eller at den lander opp ned.

Men som du kan se i videoen under klarte de til slutt å sette sammen et klipp som ser ut som de faktisk har gjort dette hver eneste dag.

Dette er det siste av en lang rekke stunt som formel 1-laget har gjennomført, inkludert det nevnte med Lund Svindal.

Her har Red Bull selv satt sammen de fem som de syns er de kuleste, og vi tipper at verken David Coulthard, Verstappen eller Daniel Ricciardo hadde noe imot å filme disse.

For hva med å kjøre ned stripa i Las Vegas med en formel 1-bil, eller spinne rundt på Miami Beach?

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker