Annonse
Hjem Elbiler Et ildrødt elektrisk fartsmonster

Et ildrødt elektrisk fartsmonster

En djevelsk Volkswagen ID. R skal nå erobre enda et rike.

Det finnes noen få biler helt utenom det vanlig.

Blant annet har både Koenigsegg, Porsche og Bugatti et par modeller hver som kan skremme vannet av de fleste, Hennessey har sin Venom GT mens Lamborghini kan vise til den lynraske Aventador SVJ.

Men alle disse med vanlige skilt blir for spinkle sammenlignet med Volkswagens enorme fartsmonster ‒ elbilen ID. R.

Denne bilen har allerede satt rekorder på et par legendariske steder, Pikes Peak i Colorado og Nürburgring Nordschleife.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå skal det legges til at rundt Nordsløyfa er ID. R den raskeste elbilen, men «kun» den nest raskest gjennom tidende. For Porsches pensjonerte langdistanse-bil, 919 Hybrid Evo, har satt en tilnærmet umulig rekord der på 5:19,55 minutter.

I år har også ID. R deltatt på bakkeløpet i tilknytning til Goodwood-festivalen, og der slettet den like godt en 20 år gammel banerekord satt av en formel 1-bil.

Volkswagen satte i hui og hast sammen denne elektriske sportsbilen for å promotere den kommende elbilserien ID., hvor ID. 3 i «Golf-størrelsen» blir den første på markedet.

Og selv med kun 12 måneders utvikling har altså ID. R blitt en særs imponerende kraftpakke, som åpenbart liker rekorder.

Den neste utfordringen for den elektriske sportsbilen blir en svært så spesiell en, nemlig opp «himmelens port» i Kina.

Mystikken henger tungt rundt fjellet Tianmen Shan, hvor det en gang i tiden lå et tempel bygd i Tang-dynastiet. I dag ligger det et litt nyere tempel på toppen, og selv om det går en vei opp dit må besøkende pent ta en kabelvogn opp en strekning som totalt måler smått utrolige 7,4 kilometer.

Den 10 kilometer lange veien som snirkler seg opp fjellet inneholder 99 hårnålssvinger, og er stengt for offentlig trafikk.

Den er kalt «himmelens vei», men har også kanskje et enda kulere navn, «himmelens port». På engelsk lyder det også ganske så frisk; Tianmen Shan Big Gate Road.

Av åpenbare grunner er det ikke satt noe rekord opp den veien, men nå har Volkswagen fått lov til å sette en helt ny en med ID. R.

For virkelig å skru tempen i været har Volkswagen nå lakkert bilen ildrød, og fargen skal symboliserte at det blir det femte rekordforsøket for elbilen med 680 hestekrefter.

Og den skaper garantert oppsikt:

Under to første rekordene i fjor var ID. R lakkert lysegrå, mens under de to rekordene i år har den vært kledd i en blå farge.

På Tianmen i september kommer det altså kledd i som en ildsprutende drage som vil gjennom himmelens port.

For å gjøre rekordforsøket litt mer spennende skal dataspillende kinesere sette en virtuell rekord opp gjennom den himmelske porten, før deretter føreren Romain Dumas skal forsøke å slå den beste datatiden under virkelige forhold.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker