Annonse
Hjem Elbiler Enorm interesse for Ioniq 5

Enorm interesse for Ioniq 5

Godt over 200.000 meldte sin interesse etter verdenspremieren, og lanseringsversjonen som kun kommer i 3.000 eksemplarer ble trippelt utsolgt.

Det er foreløpig få elbiler på markedet med den «perfekte» lengden på rundt 4,6 meter, selv om flere har kommet med modeller som er i nærheten. Biler som BMW iX3, Mercedes EQC og Tesla Model Y er litt over 4,7 meter i lengden, og flere produsenter har også nye modeller på gang som treffer denne ettertraktete lengden ‒ for eksempel Volkswagen med sin kommende ID.4 som er nærmere 4,6 meter lang.

En populær elbil som treffer denne lengden er Jaguar I-Pace på 4,68 meter.

En annen blir den første bilen i den kommende Ioniq-serien, mer bestemt Ioniq 5.

Hyundai tar nå ytterligere sats rundt elbiler, og skal komme med nye helelektriske modeller døpt Ioniq, og den første blir altså 4,64 meter lange Ioniq 5.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne hadde verdenspremiere i forrige uke, og ikke overraskende opplevde den sørkoreanske produsenten rekordstor interesse.

Hyundai Europa registrerer selvsagt trafikken på nettsiden når de har presenterer nye modeller, og Ioniq 5 overgikk til og med helt nye og svært populære Tucson ‒ en modell som i årevis har solgt i høye volumer på det europeiske markedet.

Bare dager etter premieren hadde ikke færre enn 236.000 kunder meldt interesse for bilen, og noen gikk enda lengre.

Hyundai skal nemlig lage 3.000 lanseringsutgaver av Ioniq 5, en versjon som er kalt Ioniq 5 Project 45. Dette navnet hinter til konseptet av bilen som ble vist i 2019, og Hyundai 45 feiret at det var 45 år siden Hyundai viste fram Pony Coupé Concept ‒ konseptet som brøytet vei for selskapets første masseprodusert bil kalt Hyundai Pony.

Med et svært begrenset antall Ioniq 5 Project 45 som er fullt utstyrt og kommer med solcelletak og 20-tommers felger hadde også Hyundai begrenset landene som får denne, og i tillegg til elbilnasjonen Norge er disse spesialutgavene øremerket Frankrike, Nederland, Storbritannia og Tyskland.

Men selv med et begrenset kundeområde oversteg etterspørselen tilbudet ganske så betraktelig, og nærmere 9.000 kunder ønsket å reservere sin Ioniq 5 Project 45 innen de første 24 timene.

‒ Den eksepsjonelt høye interessen vi opplever for Ioniq 5 bekrefter styrken i Hyundais nullutslippsbiler, mener president for marked og produkt i Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

‒ Med ultrarask lynlading, lang rekkevidde og et interiør med store tilpasningsmuligheter, er Ioniq 5 en gamechanger som setter en helt ny standard i klassen. De unike egenskapene har umiddelbart vist seg å tiltrekke et stort antall europeiske kunder.

De som har satt seg på listen til lanseringsutgaven får vite om de er blant de 3.000 utvalgte i denne uken, og leveringene skal etter planen starte allerede til sommeren.

Her er bilder av Ioniq 5:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,122FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker