Endelig er MC-messen tilbake. Sist den ble arrangert var tilbake i 2019. (Fotos: MC-messen)

Endelig er MC-messen tilbake

En ufrivillig pandemi-pause er endelig over, og MC-folket kan gjøre seg klar for en ny messe på Lillestrøm.


‒ Vi har hvilt oss i form, slår messe-sjef Per Sårheim fast.

Han er selvsagt strålende fornøyd. For det har gått fire år siden den forrige messen, og når det endelig er klart for comeback med MC-messe på Lillestrøm første helgen i mars gjør de det skikkelig.

Det er nemlig rekordmange MC-merker på plass i hallene.

‒ Vi har aldri hatt flere MC-merker representert i den delen av messen som stiller ut nye sykler. I tillegg til alle de tradisjonelle og kjente importørene og merkene, kommer det en nykommere som ikke var på det norske markedet forrige gang vi hadde MC-messe, sier Sårheim.

‒ Siden det er fire år siden forrige MC-messe, kan vi denne gangen presentere veldig mange modeller som ikke er vist i Norge tidligere.

For MC-messen er det faktisk også en fordel med en lang pause, for i tillegg til 2023-nyheter får de også vist fram de modellene som har vært lansert i pandemi-årene ‒ men som svært få har sett. Det bør altså være nok av nyheter å se på, både nye og gamle.

Arrangørene, Motorsykkelimportørenes Forening og Nova Spektrum, lover at alle skal få sitt på MC-messen.

‒ Vi har viet mye plass til to-hjulinger som er modifisert, tilpasset og dekorert på de mest fantastiske måter. Veteransykler, racingsykler, caferacere og custom-biker er eksempler på slike, sier messegeneralen.

‒ Vi må heller ikke glemme utstyrsleverandørene som stiller opp med bredt utvalg og knallgode tilbud på «stæsj» og alle variantene av MC-klubber som stiller med egne stand.

Selv om messen arrangeres i første helgen av mars, byr den også på fart og spenning. For sammen med Norges Motorsportforbund (NMF) byr de på Norges største innendørs racingbane for supermotard, en relativt ny motorsykkelsport som kombinerer grenene motocross og roadracing.

Her benyttes hele 7.000 kvadratmeter, og noen av landets beste kappkjørere skal konkurrere flere ganger i løpet av messedagene.

Action sørger også landets beste trial-utøvere for når de viser halsbrekkende og ekstreme triks som kan gjøres på to, og noen ganger på ett, hjul.

Besøkspotensialet bør også være på plass når messen nå gjør comeback, for siden 2019 har nærmere 50.000 tatt MC-lappen.

‒ Vi tror at mange av disse ønsker å besøke oss i år, i tillegg til de trofaste gjestene som alltid stiller opp, sier Sårheim som gir tommelen opp.

Han håper og tror at nye og gamle MC-entusiaster og en masse action og nyheter skal bidra til å gi gode besøkstall, og de siste gangene har messen hatt over 20.000 personer som har løst inn billett.

MC-messen som er en viktig møteplass mellom norske motorsyklister og MC-bransjen arrangeres for 15. gang, og finner plass 3.- 5. mars i Nova Spectrum (tidligere Norges Varemesse) på Lillestrøm.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsykkel