En toppløs Maserati MC20

Maseratis nye superbil skal også komme som kabriolet.


Man skulle kanskje tro at Maserati stadig vekk kommer med nye superbiler, men slik er det ikke. I løpet av det siste tiåret har de kun kommet med to, MC12 og MC20.

Navnene hinter til når disse kom, så Maserati har dermed kommet med en superbil i 2012 og en i fjor.

Den nye har allerede hanket inn diverse priser, inkludert den høythengende European Product Design Award (EPDA) i konkurranse med tusenvis av andre produkter.

Etterfølgeren til MC12 veier kun halvannet tonn, er utstyrt med en særs potent V6 med 630 hk og 730 Nm og klarer 0-100 km/t på under 2,9 sekunder.

Da Maserati viste fram coupéutgaven understreket de at det også var på gang en toppløs versjon, og den viser de nå fram. Vel, på en måte.

Italienerne sier at dette er en tidlig prototype av kabriolet-utgaven, og for å skjule den best mulig er den også utstyrt med en kamuflasjedrakt på utsiden.

Så det er ikke så godt å se at dette faktisk er en kabriolet av MC20, men det er altså det.

Maserati sier heller ikke noe om hvilken motor og drivverk den nye utgaven får, men det er all grunn til å tro at det blir det samme som søsteren med fast tak.

Men den nye klarer nok ikke sprintøvelsen like raskt, for som kjent får kabriolet-utgaver litt mer vekt å dra på grunnet sikkerhet.

Mer eksakt hva som skjuler seg under kamuflasjen får vi nok snart vite, for som vi kan se av bildene under har de nå kommet så langt at de har en prototype av den nye MC20-utgaven klar.

Les også:

Les mer om:

Nyheter