En svart spesialversjon av Audi e-tron

Selv om mye handler om kommende Q4 e-tron har ikke Audi glemt storesøster e-tron, som nå får sin egne «svarte» utgave.


Per i dag finnes det fire utgaver av e-tron, Norges aller mest populære bil i 2020. De to standardutgavene kun kalt e-tron og e-tron Sportback, og hakket over finner vi e-tron S og e-tron Sportback S.

Ikke bare har elbilen vært en suksesshistorie nærmest uten sidestykke i Norge, men e-tron sørget også for at etterspørselen av Audi steg med hele 80 prosent i 2020. Resultatet så vi i april, for da satte det tyske merket sammen e-tron nummer 100.000.

Så det er ikke noe rart at Audi satser videre på den storvokste SUV-modellen på 4,9 meter, og nå viser de fram en utgave kalt S line black edition for både e-tron og e-tron Sportback.

Dette er altså en svart utgave av S line, noe som betyr noen fargegrep som skiller den fra sine søstre.

Utvendig kan man kjenne igjen Black edition på en svart Singleframe, så vel som de fire ringene, sidespeilhusene og e-tron-merkene. Audi Sport har også levert 21-tommers hjul i svart, hvor et oransjlakkert bremsehus skaper kontraster.

Videre er sidevinduene sotet, og bilene kommer i eksklusive utvendige farger kalt Chronos grey, Glacier white og Mythos black. Og ja, det er LED-lys på undersiden av dørene som projiserer «e-tron black edition» på veien når døren åpnes.

På innsiden finner vi kontrast-sømmer i oransje til de svarte sportsstolene, armlenene og sikkerhetsbeltene. Midtseksjonen på setene og innleggene på dørene har fått et nytt Dinamica-materialet, et pustende mikrofiber som er laget av 45 prosent resirkulert polyester. Audi understreker også at det enda mer luksuriøse Valcona-skinnet er tilgjengelig som tilvalg.

Til slutt er instrumentpanelet polstret i kunstlær med dekorative karboninnlegg.

Black edition blir tilgjengelig for begge motoralternativene, det vil si e-tron 50 quattro med 313 hestekrefter og e-tron 55 quattro med sine 408 hk.

En annen nyhet for e-tron 2022-modellen er at kraften rundt AC-ladingen nå dobles, og går fra 11 kW og opp til 22 kW. Det setter nok alle som lader bilen hjemme pris på.

Her er bildene av den nye spesialversjonen med sine svarte og oransje farger:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter