En supersvart G-klasse pickup med 800 hk

Lokker en pickuputgave av Mercedes G-klasse med en modernisert motor fra Mercedes-AMG G 63?


I så fall får du høre med Brabus. For de tyske tunerne har nå satt sammen en slik kalt Brabus 800 XLP Superblack.

Denne gjengen tenker kun ekstremt når det lager egne versjoner av Mercedes-biler, og de to siste de har bydd på er en Mercedes-Maybach GLS 600 med 800 hk og en Mercedes-AMG GLE 63 med vanvittige 900 hk.

De er ikke ukjente med G-klassen heller, og har tidligere vist en rakettversjon med 900 hk lakkert i en spesiell sølvfarge. Men Brabus satte strek kun etter 25 eksemplarer, så ikke forvent en Brabus 900 Rocket Edition i nabolaget med det aller første.

Og nå har de laget noe like spesielt.

En Brabus 800 XLP Superblack, og de som kjenner Brabus vet at det betyr en bil med 800 hk. Mer bestemt er denne utstyrt med en modernisert motor fra Mercedes-AMG G 63, og dreiemomentet bør sørge for at denne kommer seg fram overalt. 1.000 Nm allerede ved 3.600 r/min.

Superblack betyr at den er, ja, supersvart, og den er svær på alle områder. Lengden har vokst til 5,31 meter, bredden har est ut med 11,6 centimeter, hjulene er på 22 tommer og bakkeklaringen er på voksne 49 centimeter. Og ja, vinsjen foran har en dragkapasitet på 4.500 kilo, mens doningen veier inn til 2.936 kilo.

De har rett og slett bygd seg et monster:

Det går selvsagt i en masse karbon og andre eksklusive ting både på utsiden og innsiden, og V8-motoren har også fått flere lydbilder. Eksosanlegget er nemlig utstyrt med noe som kalles sommerfugl-ventil som byr på en litt mer diskret «kommer hjem»-lyd.

Og ja, det er to røde eksosstusser på sidene som varsler om det er noe eksepsjonelt under panseret. Vel, de er faktisk ikke røde, men her har Brabus montert på noen små lys som lyser opp når interiørlyset er tent.

Det som ikke er riktig så morsomt med Brabus 800 XLP Superblack er prisen. Tyskerne har nemlig klasket en prislapp pålydende 725.900 euro på spesialutgaven, og i skrivende stund betyr det 7,3 millioner kroner.

Kanskje i overkant selv for en pickup-bølle, men så er man også helt sjef bak rattet på denne.

Det nærmeste vi kommer den nye Brabus-utgaven er nok bilder, så her har du det svarte monsteret Brabus 800 XLP Superblack:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter