Annonse
HjemNyheterEn ny og tøffere Yaris Cross-utgave

En ny og tøffere Yaris Cross-utgave

Sist sommer avduket Toyota en ny tøffing i Yaris-familien kalt Cross, og denne kommer nå i en enda røffere eventyrutgave.

Yaris Cross er satt sammen på den samme TNGA-B-plattformen som 5-dørs Yaris, men har betraktelig høyere sitteposisjon og større bakkeklaring. Toyota har altså gjort den til en liten SUV, og dette er ikke overraskende en hybrid med en 3-sylindret bensinmotor som kan skilte med 116 hk og mulig for firehjulstrekk.

Lillesøsteren til SUV-modeller som C-HR og RAV4 har selvsagt fått en del røffe detaljer, og selv om Cross-versjonen er ganske så fersk kjører nå Toyota på med en enda mer eventyrlig versjon.

Yaris Cross Adventure kommer med hakket mer tøffe eksteriør- og interiørdetaljer, og det første man ser er at fronten er litt annerledes med en ny front og beskyttelsesplater under ‒ endringer vi også finner igjen bak.

Saken fortsetter under Annonsen

I tillegg har Toyota utstyrt den med sølvfargede takskinner og 18-tommers aluminiumfelger i mørk grå finish.

Klyver vi inn i bilen er det brukt detaljer i pianosort og også takpanelet er sortfarget i Adventure-versjonen. I tillegg er det blant annet seter med en spesiell skinnimitasjon og en dekorlist i signaturfargen for Yaris Cross, kalt Warm Gold. Rattet er skinntrukket og også girspak gamasjen er i skinn.

Toyota nøyer seg ikke bare med en ny versjon, for de har også en spesialversjon av denne som skal lages de 12 første månedene. Denne utstyrsversjonen er kalt Premiere Edition, og kan blant annet skilte med skinntrukne seter og spesialdesignede 18-tommers aluminiumfelger, elektrisk operert bakdør med sensorer som gir mulighet for fotbetjening, frontruteprojeksjon og to-tonelakk som standardutstyr.

En relativt liten bil som Yaris er selvsagt populær i byene, og det er kan det være trangt å parkere. Men det bør ikke være en veldig stor utfordring med Yaris Cross, som er utstyrt med systemet kalt Toyota Teammate. Her spiller bilen på lag med deg, og den halvautomatiske parkeringen gjennom et 360 graders panoramakamera leder bilen på plass uten at føreren må hjelpe til med ratt, gasspedal eller bremsing.

Den kommer også med ting som Toyota Smart Cargo som gjør den både praktisk og anvendelig, flere førerassistenter og moderne sikkerhetssystemer.

Yaris Cross er en ekte europeer som blir satt sammen i Valenciennes i Frankrike, og den er også designet for europeiske kunder.

Toyota melder at de åpner for bestillinger om ikke veldig lenge, mens det offisielle salget og de første overleveringene til kunder starter i september 2021.

Her er bilder av den største tøffingen i den røffe Cross-familien, Toyota Yaris Cross Adventure.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse