En mer sportslig Hyundai-SUV

Kommende Tucson N Line får en aggressiv styling, og mest sannsynlig en motor som matcher utseende.


Vi vet ikke så mye om den nye N Line-versjonen som kommer rett før neste sommer, men de første bildene av den kommende modellversjonen avslører iallfall at den får ganske så futuriske og markante utvendige linjer.

Hyundai melder i tillegg at den mer sportsligere utgaven av SUV-modellen også får spesielle interiørdetaljer, samt unikt utstyr og egne N Line-dedikerte farger.

Hva alt dette mer spesifikt er, sier ikke Hyundai noe om. De nøyer seg alts med de utvendige bildene i denne omgang.

Men det finnes en ny N Line som faktisk er rett rundt svingen, nemlig Sonata N Line som nå rulles ut til amerikanske forhandlere.

Den bilen er utstyrt med en 2.5-liters turbomotor som yter 290 hk, rundt 100 hk mer enn den vanlige 2.5-literen som Sonata er utstyrt med. Denne har også fått en lignende girkasse som vi finner i Veloster N, denne sportslige versjonen med 275 hk og en 8-trinns girkasse.

Så vi kan jo alltids håpe at Hyundai også bruker en lignende løsning i Tucson N Line, men det har altså ikke Hyundai sagt noe om.

Men noe spesielt bør de iallfall gi den, for som bildet viser er dette en mer sportslig variant av SUV-modellen:

Hyundai viste fram 4. generasjonen av Tucson så sent som i september, og den utgaven som lander i Norge blir en ladbar hybrid med firehjulstrekk.

Den nye generasjonen er selvsagt lastet med nytt utstyr og teknologi, blant annet med en ny fjernstyrt parkeringsassistent (RSPA) hvor bilen parkere og kjøre frem helt av seg selv uten at føreren selv trenger å være i bilen. Det vil sikkert mange sette pris på.

Den kommende Tucson måler akkurat 4,5 meter, og er dermed omtrent like lang som en SUV som Volkswagen Tiguan.

Nye Tucson kommer til Norge i løpet av våren, og rett etter følger altså den mer sportsligere søsteren Tucson N Line.

Les også:

Les mer om:

Nyheter