Annonse
Hjem Nyheter En himmelsk BMW fra stjernene

En himmelsk BMW fra stjernene

BMW har laget en bil som bokstavelig talt kommer fra en annen verden. Sjekk ut bildene!

I over 25 år har BMW’s spesialavdeling Individual Manufaktur i Garching nær München laget spesielle deler og spektakulære biler ‒ ofte kun i ett eneste eksemplar. Nå har de tatt dette til en ny dimensjon, og satt sammen en M850i som kommer fra en annen helt verden. Og da mener vi det bokstavelig.

Bilen med det noe kryptiske navnet BMW Individual M850i Night Sky er den eneste i sitt slag, og har fått deler formet av materialer hentet fra en meteoritt. Jepp, disse objektene som av og til regner ned fra himmelen. Og det er en god grunn til at de har gjort dette.

For avdelingen til BMW følger åpenbart nøye med på hva som skjer på himmelen, for de har fått med seg at noe veldig spesielt er på gang akkurat nå.

Saken fortsetter under Annonsen

3.- og 4. januar passerer nemlig jorda banen til asteroiden 2003 EH, og dermed vil fragmenter fra denne treffe jordens atmosfære og brenne opp. Når det skjer kan vi oppleve et ekstraordinært meteorregn på himmelen, og det er duket for et aldri så lite forsinket nyttårsrakett-show.

Noen sjeldne ganger brenner ikke alle fragmentene som treffer atmosfæren opp, og det som faktisk treffer jordens overflate kalles da meteoritter.

BMW har fått tak i noe av dette, og bakt det inn i bilen på den svært spesielle og lekre M850i Night Sky.

For eksempel er startknappen laget fra en meteoritt, så du kan bokstavelig talt si at du starter noe fra en annen verden. De har også bakt inn stein fra en annen verden i diverse andre ting, som dører, konsollen og girhendlene.

Her kan du se rester av en meteoritt i midtkonsollen:

Spesialavdelingen har også kastet seg over resten av bilen, og flikket på det meste som er mulig å flikke på.

De har faktisk gått så langt at før de startet på stjernebilen tok de kontakt med et institutt som om mulig har et enda vanskeligere navn enn den enestående nattbilen, Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics. Et slags tysk stjerne-institutt.

Der fikk de god hjelp til å sette sammen den spesielle modellen, slik at resultatet skulle minne mest mulig om noe fra ‒ eh, ja, stjernene.

Resultatet er mildt sagt spektakulært.

Sjekk selv i denne videoen, og ikke glem bildene litt lenger ned.

En BMW M850i er i seg selv imponerende, med sine 530 hestekrefter og forføriske linjer. Men denne versjonen tar den enda et hakk nærmere himmelen.

Den er rett og slett noe ut av en annen verden.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker