Annonse
Hjem Nyheter Giga-allianse mellom Mercedes og BMW godkjent

Giga-allianse mellom Mercedes og BMW godkjent

De gamle erkerivalene Daimler og BMW fikk tirsdag godkjent en gigantisk mobilitetsallianse.

Vi ser stadig at tidligere rivaler nå søker sammen og inngår allianser, og grunnen er selvsagt det vanvittige taktomslaget bilindustrien opplever. Dette inkluderer elektriske biler, selvkjørende biler og automatiserte biltjenester.

Innen hvert av de tre store feltene venter det enorme utviklingskostnader, og en måte å få disse ned på er å samarbeide med andre som enten tilbyr det samme eller utvikler lignende produkter.

Dermed ser vi partnerskap som ville vært utenkelige for noen år siden.

To gamle rivaler som nå søker sammen er de tyske gigantene Daimler AG og BMW-gruppen. Disse representerer merkene BMW, Mercedes-Benz, Mini, Rolls-Royce, Smart og Maybach.

Saken fortsetter under Annonsen

Gigantene inngår en ny allianse innenfor mobilitets-segmentet, noe som i seg selv er ganske så bredt felt.

For dette nye økosystemet inneholder ting som bildeling, turdeling, parkering, lading og multimodalitet. De skal med andre ord skape bærekraftige løsninger rundt det å forflytte seg i byene.

Formålet er å skape et unikt kundetilbud som er «sømløs, multimodal, rask og lett tilgjengelig», ifølge BMW.

De to har jobbet med å få godkjent alliansen en stund nå, og tirsdag kom den siste godkjennelsen de trengte. Dermed er den en realitet.

Gruppene skal eie 50 prosent hver, og det er nesten ingen ende på hvilke tjenester som nå havner inn under den nye alliansen. Bare sjekk dette:

Moovel, ReachNow, Car2go, DriveNow, Mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi, Beat, ParkNow, Parkmobile, ChargeNow og Digital Charging.

Det er altså et dusin med nye tjenester samlet under en gedigen tysk paraply, og vi kan ane hvor omfattende de nye mobilitetstjenestene faktisk er.

Målet er nå at sammenslåingen og samkjøringen av de mange tjenestene skal være i boks innen 31. januar, og at Daimler og BMW skal presenterer de neste stegene innen første kvartal 2019.

Det er langt fra enkelt å forstå hva alle tjenestene betyr og byr på, så her har vi delt de opp i fem punkter som viser hvilken enorm omveltning bilindustrien står foran de kommende årene.

1) Multimodal og «på etterspørsel» innebærer selskapene Moovel og ReachNow.

Intelligent og sømløs forbindelse mellom forskjellige mobilitetstilbud som inkluderer reservasjon og betaling. Dette vil forenkle hverdagen for kundene. Dette inkluderer også løsninger på utfordringer rundt urban privat transport.

2) Bildeling med selskapene Car2Go og DriveNow.

Disse to operer for tiden med 20.000 biler i 31 store internasjonale byer. Å dele på bilen muliggjør bedre utnyttelse av kjøretøy og bidrar dermed til å redusere totalt antall kjøretøyer i byer. Mer enn fire millioner kunder bruker allerede disse bildeling-tjenestene.

3) Turdeling med Mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi og Beat.

Med Europas største taxi-app er det mulig å bestille en taxi eller en fører i de franske byene, og i alt 13 millioner kunder og 140.000 førere bruker allerede turdeling via Mytaxi, Clever Taxi, Beat eller privatsjåfør-servicen Chauffeur Privé. Tilbud som Mytaximatch hvor ukjent personer deler taxien vil redusere trafikken i bykjernene og redusere antall turer betraktelig.

4) Parkering med ParkNow og Parkmobile

Dette skal gi billettløs parkering på gata og hjelp til å finne, reservere og betale for plasser i parkeringshus. Det blir altså enklere å finne parkeringsplass, og faktisk utgjør det å lete etter en parkeringsplass rundt 30 prosent av trafikken i byene.

5) Lading med ChargeNow og Digital Charging.

Enkel tilgang til en utbygd ladestruktur med 140.000 ladepunkter. Kombinert med parkeringsløsningen skal dette forenkle hverdagen for bilistene i byene.

Alt dette skal altså Daimler og BMW nå gå sammen om, og det blir garantert ikke den siste alliansen vi kommer til å høre om i tiden framover.

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker