En helt vanvittig pickup-mammut

Denne pickupen sprenger det meste som finnes av skalaer, inkludert de som går både på størrelser og krefter.


En skala går vanligvis til 10, men det bryr Hennessey seg lite om.

‒ Alt vi gjør på Hennessey Performance er skrudd opp til 11, men Mammoth 1000 6x6 er definitivt skrudd opp til 12! slår John Hennessey fast.

‒ Alt på Mammoth 6x6 er større, villere og mer imponerende – pluss at den fortsatt er superrask, samtidig som den er et totalt kraftsenter for terrengkjøring. Det er den ubestridte kongen av veien.

Og til tross for så store ord, virker det som at Hennessey-sjefen har ordene i behold. For dette er virkelig en pickup i mammutenes tegn, både når det kommer til størrelse og kraft.

Men la oss ta det hele fra start av.

Hennessey Performance er et amerikansk tuningsselskap, og kanskje til og med det aller villeste av dem alle. For når de trimmer bilene er det ikke uvanlig at disse når et firesifret antall hestekrefter. Ja, firesifret.

Selskapet fokuserer på amerikanske muskelbiler fra blant andre Dodge, Chevrolet, Ford og GMC, og i tillegg lager de en gang iblant sin egen modell. De har faktisk en slik på gang akkurat nå, og denne kan du lese mer om i en av lenkene under saken. Og ja, den er vill!

Utvalget av store og sterke amerikanske biler er som kjent ganske så bra, og en slik er utvilsomt Ram 1500 TRX. Den er faktisk en av verdens aller sterkeste serieproduserte biler, uansett segment.

En Ram 1500 er som mange vet en pickup, og klapser du benevnelsen TRX bak modellnavnet befinner bilen seg i samme riket som mammuten. Det er nemlig en fancy forkortelse av T-Rex, historiens kanskje aller mest fryktede rovdyr.

Ram 1500 TRX er utstyrt med en 6.2-liter Hemi Hellcat V8 med over 700 hk og nærmere 900 Nm. Det er ganske så ellevilt, men faktisk ingenting i forhold til mammuten Hennessey nå setter inn i produksjon.

Motor-geniene hos Hennessey har nemlig flikket så mye på monstermotoren at de har fått ut vanvittige 1.012 hk og voldsomme 1.314 Nm med dreiemoment. Ja, selv mammuten hadde nikket anerkjennende.

Men det hjelper som kjent lite med en masse krefter om bilen ikke har grep.

Vel, Hennessey har fikset dette også, for som modellnavnet Mammoth 1000 6x6 TRX sier har denne faktisk seks hjul. Jepp, de har montert inn en tredje aksling.

Dette er faktisk den aller største bilen Hennessey noensinne har kommet med, og er en mammut verdig med en lengde på sjuke 7,19 meter. Lykke til med å få parkert denne i Europa!

I tillegg er bilen utstyrt med en rekke terrengbaserte løsninger, som låsende bakaksler og Bilstein-fjæring, 20-tommers hjul kledd med 37-tommers terrengdekk.

Prisen er også mammutisk.

Hennessey, som mer enn gjerne leverer biler her i Europa, har satt en startpris pålydende 449.950 dollar for Mammoth 1000 6x6 TRX. Det inkluderer heldigvis basebilen, som altså er en Ram TRX.

Det betyr at nordmenn må ut med 4 millioner kroner for mammuten, og det er før særnorske avgifter og andre kostander slår inn. Vi tør ikke en gang å tenke på sluttprisen for å få denne med norske skilt.

Nå skal det uansett litt til for å få tak i en Mammoth 1000 6x6 TRX, for Hennessey sier at de kun skal lage 12 slike i året. Så de som eventuelt punger ut for en mammut-pickup, må regne med at det tar litt tid før de får levert monsteret.

Men bildene er både gratis og tilgjengelig akkurat nå, så her kan du sjekke ut galskapen som en Mammoth 1000 6x6 TRX helt klart er.

Les også:

Enda en bakhjulsdrevet Huracán med 640 hk

Ny versjon av Lucid Air med +1.000 hk

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene