Denne Mercedes G-klasse bør vekke oppsikt, eller? (Fotos: Hofele)

En grønn G-klasse

Dette er et aldri så lite grønt troll.


Vi har sett mange fancy utgaver av Mercedes G-klasse, denne klassikeren som har vært en favoritt i godt over 40 år. Faktisk er terrengbilen en av de lengstlevende modellseriene til det tyske stjernemerket, og nylig rundet ikonet en halv million biler ‒ imponerende.

Noe annet som også er imponerer er de generelle egenskapene som en G-klasse har, og den nye generasjonen som kom i 2019 har løftet dette opp ytterligere et nivå.

Som med de andre Mercedes-modellene byr også G-klasse på flere versjoner, og det inkluderer ikke minst utgaven G 63.

Dette er et terrengmonster med 585 hk og et dreiemoment på vanvittige 850 Nm, så denne utgaven kan forsere det aller meste som kastes mot den.

Og like imponerende, den firkantede terrengbilen fyker opp til 100 km/t på bare 4,5 sekunder, og da er det på sin plass å nevne at den rene sportsbilen Porsche 911 Carrera bruker 4,2 sekunder på denne øvelsen. Så denne G-klasse-utgaven er altså nesten like rask, og det er nesten ikke til å tro når man sammenligner designet til de to bilene.

Alt dette gjør en Mercedes G 63 til en favoritt blant tunerne, for her har man altså en svært god plattform å bygge videre på. Og det er da også en av favorittbilene til tyske Hofele, og nok en gang har de kastet seg over den.

Men denne gangen har de ikke rørt de mekaniske tingene som man altså strengt tatt ikke trenger med de kreftene en G 63 kommer med i utgangspunktet, så her snakker vi om kosmetiske endringer ‒ inkludert en svært så spenstig utvendig farge på bilen som vi har bilder av.

Tunerne er kjent som noen eksperter på G-klasse, og har blant annet vist utgaver som har bakdører som kan åpnes bakover ‒ og ikke minst er de kjent for de patenterte elektriske sidetrinnene i full lengde.

Nå slår de til med noe de kaller en Evolution-pakke, som ifølge dem selv er et «elegant og sofistikert design med sportsstylingfunksjoner som forsterker og komplimenterer det ikoniske G-klasses DNA».

Foran byr pakken på en ganske særegen front som inkluderer en ny frontstøtfanger i karbonfiber som har unike kjørelys. Denne er selvsagt integrert i det som nå er den velkjente Hofele-signaturgrillen, og karbonelementene er integrert og slår seg sammen med trimelementene til de nye utvidede hjulbuene.

Resultatet er en slik røff og litt skummel utgave av Mercedes G-klasse, en som nesten ser ut til å myse litt mot deg.

Videre har de som man helt klart kan se av bildet over kastet seg over hjulbuene både foran og bak, som også er produsert i karbonfiber og har integrerte lufteventiler. Hofele sier at alle deler i pakken kan fås i ulike stiler av karbon, glanssort eller karosserifarge.

Videre har baksiden av G-klasse Evolution fått et løft med et nytt støtfangerdesign produsert i karbonfiber, og denne har unike «G»-formede stylingrammer.

Som alle seriøse tunere har også Hofele kastet seg over hjulene, og kan lokke med felger fra 22 til 24 tommer tilgjengelig i diverse design.

Men dessverre sier ikke tyskerne noe om fargen, for er det en ting som virkelig vekker oppsikt så er det denne i kombinasjon med de andre endringene.

Vi strekker oss så langt og sier at den er grønn, og det passer jo veldig bra for et troll som dette. Sjekk selv:

Les også:

Les mer om:

Nyheter