Annonse
Hjem Nyheter En bølle av en pickup

En bølle av en pickup

Hennessey har kastet seg over den nye Ford Ranger, og pumpet den full av muskler.

Vi vet at den nye versjonen av Fords populære «europeiske» pickup Ranger er sterk som en bjørn. Da Ford Europa viste den fram tidligere i år, skrøt de av at modellen utstyrt med en biturbo på 213 hestekrefter og med et dreiemoment på 500 Nm kunne trekke 15 campingvogner.

Jepp, faktisk 15 vogner!

Og for å vise at det ikke bare var en «fake news»-variant de prøvde seg på, fulgte de opp med en video. Les mer og se videoen i denne saken.

Men for Hennessey er 213 hk bare barnemat, så de klinker nå med en langt mer muskuløs versjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Trimmerne har gått løs på Fords 2.3-liters turbo EcoBoost-motor med originale 270 hestekrefter, og gitt den rundt 100 nye og friske hester.

Denne har de deretter satt inn i en Ford Ranger, og på toppen har de gitt det lille pickup-monsteret helt nye og forbedret terrengegenskaper.

Hennessey VelociRaptor Ranger er en skikkelig bølle. (Foto: Hennessey)
Hennessey VelociRaptor Ranger er en skikkelig bølle. (Foto: Hennessey)

Ut av det hele har det kommet en modell kalt Hennessey VelociRaptor Ranger, en rovfugl så raskt at den når 100 km/t på 5 sekunder.

Og de har like godt testet den i et dragrace mot en original Ford Raptor 2019-modell med 450 hestekrefter under panseret.

Og som dere kan se her, det gikk dårlig ‒ for originalen:

Her i Europa må vi uansett nøye oss med Ranger Raptor-versjonen som kommer til sommeren. Denne har den tidligere nevnte 213-hesteren, og er koblet sammen med den nye 10-trinns automatkassen til Ford.

Dette er altså en slags lillesøster til den amerikanske verstingen F-150 Raptor, og som kjent selges ikke F-serien i Europa.

Slik ser den ut:

Ford kommer snart med Raptor-utgaven av Ranger. (Foto: Ford)
Ford kommer snart med Raptor-utgaven av Ranger. (Foto: Ford)

Ranger Raptor vil helt sikkert bidra til det stadig økende europeiske Ranger-salget, som i 1. kvartal 2019 endte på 13.600 biler. Dette er en oppgang på 15 prosent i forhold til samme periode i fjor, så stadig flere europeere går nå for pickuper.

Men den aller tøffeste Rangeren er altså en som faktisk ikke kommer fra Ford selv, men en Hennessey VelociRaptor Ranger.

Denne her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker