En Ami Buggy!

Ami er fortsatt ikke på plass i Norge, og det er dumt. Både på grunn av at 16-åringer faktisk kan kjøre den, og fordi at Citroën nå viser en fantastisk Buggy-versjon av mopedbilen.


Gi Ami’en friheten! Det må Citroëns Ami-avdeling ha tenkt, for de har kommet opp med en virkelig fri utgave kalt My Ami Buggy Concept. En bokstavelig talt eventyrlig utgave.

Nå er det ikke første gang de slipper Ami’en løs, for Citroën har vist den fram både som en politibil og en varebil. To helt utenkelige områder for den merkelige lille skapningen, men som bilen faktisk kan fungere for.

Helt nederst er det en lenke til saken om den ganske så snåle, men søte, politibil-utgaven av mopedbilen.

Men Citroën gir seg altså ikke med det.

For hva med en buggy-utgave? Det må vel fungere?

Og skal vi tolke etter bildene, så ja, det fungerer helt utmerket!

Franskmennene ser for seg My Ami Buggy Concept som et fritidskjøretøy for helger, ferier ved sjøen eller på landsbygda, og som vil overbevise brukerne med sin praktiske funksjon.

De maler følgende tekst-bilde av den lille tøffingen:

«En modell med elektrisk trekkmodus som lar den bevege seg lydløst og utslippsfritt, og tilbyr gleden ved elektrisk kjøring forsterket av fraværet av dører, for å reise totalt nedsenket i miljøet og badet i lys takket være panoramataket».

‒ My Ami Buggy følger filosofien til Ami, som ikke er en bil, understreker Samuel Pericles, mannen som har designet Ami Buggy.

‒ Vi har derfor lett etter inspirasjon i spillverdenen for den morsomme og funksjonelle siden, og industridesign for ergonomi og estetikk, som omfatter hverdagsgjenstander som møbler og belysning og motetilbehør som joggesko, sportsutstyr og briller.

At de har tenkt klassisk design viser for eksempel koppholderen og telefonholderen, og sistnevnte er en sylinder og kanskje den mest elegante holderen vi har sett i en bil. Begge deler er inspirert av gjenstander designet i 2. halvdel av forrige århundre.

‒ My Ami Buggy Concept måtte være funksjonelt og enkelt, i den reneste ånd av ikoniske og moderne industrielle objekter, sier Pericles.

Det nye konseptet har en ganske eventyrlig karakter, framhevet av en rekke røffe ting som gitter foran frontlyktene, skikkelig terrengdekk, LED-lys på taket og et reservehjul på taket. Så ja, den kunne nesten vært lillesøsteren til en Land Rover.

Som du kan se av bildet over har den ingen dører, som er erstattet av gjennomsiktig regntett lerret som kan trekkes opp i dårlig vær. Disse er utstyrt med glidelåser slik at den omslutte kupeen, og beskyttelsesgardinene kan tas av, rulles sammen og oppbevares bak setene i dedikerte oppbevaringsposer.

En takhette er også montert over frontruten, altså noe så unik som en frontrute-spoiler, som sørger for at vannet ikke blir plagsom for sikten, og fungerer også som en skyggelue om sola skinner.

Den er også en fargeklatt, for her finner vi fargene svart, kaki og gult, og innvendig har de tenkt praktisk med en masse lagringsrom til tross for sin lille størrelse.

En offensiv Citroën påstår at buggyen passer for alle fra 14 til 77 år, og at den havner på mange ønskelister denne jula.

Og hvorfor de mener det viser bildene, for denne er ganske så kul. Og husk; les om den kule politibil-versjonen av Ami via en av lenkene under bildene av My Ami Buggy Concept.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter