Annonse
HjemElbilerElektriske Cobra endelig vist fram

Elektriske Cobra endelig vist fram

Britene har stiftet bekjentskap med et nærmere 60 år gammelt ikon, som nå kommer i elektrisk drakt.

Noen biler er litt enklere å kjenne igjen enn andre. Citroën 2CV, Volkswagen Bobla, Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa og selvsagt Porsche 911 er noen gode eksempler. Og vi må ikke glemme en legende som nå nærmer seg 60 år med stormskritt.

I 1962 kunne nemlig AC Cars vise fram en bil kalt AC Cobra, en lekker liten og toppløs 2-seters sportsbil som veide inn godt under tonnet.

Det hjalp selvsagt på populariteten at selveste Carroll Shelby var involvert i utviklingen, for han ville gjerne ha en sportsbil som kunne huse en stor V8-motor. Og det var akkurat en slik AC Cars hadde på gang, så dermed skjøt utviklingen av ganske så unike AC Cobra fart.

Resultatet var en umiddelbar klassiker som i original form ble produsert fram til 1967. Siden har den gjort noen små comeback, og til og med Ford har bidratt til dette gjennom et konsept kalt Ford Shelby Cobra tilbake i 2004.

Saken fortsetter under Annonsen

Og nå er det som kjent nye tider i bilverden, elektriske tider, noe som har gitt AC Cars ny fart.

De har like godt kastet seg over den aller første, i bilverden kalt for Mark 1 (Mk1). Her skriver de et helt nytt kapitel i AC Cars’ historie som strekker seg 120 år tilbake, for denne er kalt AC Car Series 1 electric. Det er altså en elbil.

Utviklingen av denne har nå kommet så langt at AC Cars i forrige måned kunne vise fram en slik som faktisk kjørte, og nå har de tatt det siste steget før utleveringene snart skal starte.

Under forrige ukes British Motor Show var den nemlig en av stjernene, og britene kunne selv sjekke ut den elektriske Cobraen over fire dager.

‒ Dette var vår første sjanse til å vise fram bilen, og den positive responsen var overveldende, sier Alan Lubinsky, administrerende direktør i AC Cars i mer enn to tiår.

‒ Det er så mange som er fan av AC Cobra, enten du er seks år eller over 60 år ‒ og muligheten til å dele og høre folks historier var fantastisk. Det viser at vår beste britiske tilnærming ‒ å kombinere en ikonisk bil med banebrytende teknologi ‒ er en sikker vinner.

Det er dog to litt mindre hyggelige ting med Series 1 electric.

For det første skal AC Cars kun lage 58 eksemplarer, akkurat som den aller første utgaven av den originale modellen.

For det andre koster den 138.000 pund i England, noe som en plass rundt 1,7 million kroner.

Men det er også en god nyhet ‒ foruten at ikonet faktisk gjør comeback.

Når AC Cars setter sluttstrek, åpner det for nye modeller. Og en av disse heter AC Cobra Series 4 electric, så det er mer elektrisk moro på gang fra selskapet som holder til i Norfolk på østkysten av England.

Her er litt fakta rundt den første, AC Cobra Series 1 electric:

  • 0-100 km/t: Rundt 4 sekunder
  • Dreiemoment: 500 Nm topp/250 Nm kontinuerlig
  • Rekkevidde: Estimert til 241 km
  • Kraft: 230 kW/308 hk
  • Batterikapasitet: 55 kWh
  • Vekt: Rundt 1.050 kg

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse