Annonse
Hjem Elbiler Elbiler kuppet tysk kåring

Elbiler kuppet tysk kåring

Tre av 11 gullratt gikk til elbiler under Tysklands viktigste bilkåring.

I 1976 ville det tyske mediehuset Axel Springer skape litt mer blest om sitt bilstoff, og besluttet å innføre en årlig kåring kalt «Goldene Lenkrad».

De som er sterk i tysk vet at dette betyr gullrattet, og siden oppstarten har prisen vokst seg til en internasjonalt anerkjent pris og den viktigste i Tyskland.

Prisen deles ut av Tysklands største «søndags-avis» Bild am Sonntag og magasinet Auto Bild, og den er selvsagt ekstra viktig for de tyskeide merkene.

Nå har Auto-Bild-gruppen gardert seg litt, for de har delt gullrattet opp i hele 11 kategorier. Dermed kan de gjøre flere fornøyde, og faktisk var det kun BMW og Audi som stakk av med flere enn én pris i år.

Saken fortsetter under Annonsen

Åtte forskjellige merker kan smykke seg med gullrattet i 2019, samt franske Michelin som presenterte sitt luftfrie dekk til personbiler tidligere i år.

Men årets utdeling skapte også oppsikt.

For hele tre elbilmodeller stakk av med priser, og det skjedde i tunge kategorier.

Tesla stjal rampelyset i medium/luksus-klassen, hvor Model 3 ble belønnet med et flott gullratt.

Tesla-sjef Elon Musk var en av svært mange prominente gjester under utdelingen, og han ble så glad når den rimeligste Tesla-modellen gikk til topps at han like godt annonserte at de skal bygge en ny Gigafactory i nærheten av Berlin.

Dette blir dermed den andre Tesla-fabrikken utenfor Nord-Amerika, og vil etterfølge en Gigafactory i Kina som skal åpnes senere i år.

Den klassen med kanskje største framtidig potensiale, de mellomstore SUV-modellene, var det dog en diger elektrisk favoritt som innfridde.

En av kandidatene het nemlig Jaguar I-Pace, og denne elbilen er helt ustoppelig når det kommer til bilpriser.

I-Pace har nemlig gjort noe som ingen andre har klart, nemlig å bli kåret til årets bil i Europa, årets bil i verden og verdens vakreste bil på samme tid. Den innehar for tiden alle disse tre tittelbeltene.

Den britiske modellen er altså bilverdens svar på vår egen ustoppelige bokser, Cecilia Brækhus.

Godt gjort!

Så at I-Pace stakk av med gullrattet i mellom-kategorien for SUV-modellene var alt annet enn overraskende.

Litt mer overraskende var det kanskje at en elbil også tok gullrattet for de større SUV-modellene, for her kan nå Audi e-tron smykke seg med et gullratt.

Dette er nok mange nordmenn fornøyd med, for e-tron var faktisk Norges mest populære bil i oktober med hele 873 registreringer.

Men selv om tre av gullrattene endte opp hos elbilene, var det sju kategorier som biler med forbrenningsmotor faktisk vant.

Men på samme tid neste år har det kommet en rekke nye elbilmodeller på markedet, så vi får se om de klarer å spise seg enda mer innpå under den neste gullratt-utdelingen.

Her er alle de 11 vinnerne:

 • Liten bil: Audi A1 Sportback
 • Kompakt bil: BMW 1-serie
 • Medium/luksus: Tesla Model 3 (elbil)
 • Liten SUV: Mazda CX-30
 • Medium SUV: Jaguar I-Pace (elbil)
 • Stor SUV: Audi e-tron (elbil)
 • Sportsbil: Toyota Supra
 • Vakreste bil: BMW 8-serie
 • Beste bil under 25.000 euro: Skoda Kamiq
 • Beste bil under 35.000 euro: Kia XCeed
 • Beste oppfinnelse: Michelin luftfrie dekk

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker