Annonse
Hjem Elbiler Elbil med knockout i kåring

Elbil med knockout i kåring

Et magasin for bilkjøpere har kåret Kia e-Niro til årets klart beste bil.

What Car? skiller seg ut fra andre bilmagasiner, for dette retter seg først og fremst mot bilkjøperne og ikke bilentusiastene.

De tester både nye og brukte biler, og gir deretter råd om hva som er fornuftig å kjøpe. Derav navnet What Car?

Hvert år kårer de årets beste bil og årets beste bruktbil. Sistnevnte ble kåret i oktober, og prisen tilfalt stasjonsvognen til Mercedes-Benz E-klasse som ble lansert i 2016.

Nå har altså tiden kommet til de nye bilene, og det engelske magasinet var aldri i tvil om hvor prisen skulle ende.

Saken fortsetter under Annonsen

«Sagt enkelt, e-Niro banker rivalene på knockout og ikke poeng, fordi den er den første fornuftig-priset elektriske bilen som passer inn i folks liv», skriver de.

Den elektriske SUV-modellen er nå på vei inn i det britiske markedet, og First Edition er priset til 32.995 pund ‒ med dagens valutakurs rundt 10.000 kroner lavere enn den norske prisen på 377.400 kroner.

‒ Å eie en elbil uten kompromisser har så langt vært privilegiet til de som har råd til en Tesla, og derfor er e-Niro en slik «game changer», sier juryen.

‒ Mens Renault Zoe fortjener skryt for å tilby en med bra rekkevidde for under 20.000 pund, og I-Pace som gir Tesla-kjøperne et valg, mener vi at Kia som lager en bil med lang rekkevidde som de fleste har råd til fortjener mest kreditt.

Kia e-Niro ble altså årets beste bil, men What Car? har en rekke underkategorier hvor de kårer vinnere i forskjellige klasser.

Den sørkoreanske produsenten rasket også med seg prisen som årets beste bybil med Kia Picanto og e-Niro vant selvsagt elbil-klassen også.

Her i Norge er det kanskje SUV-modellene som er mest ettertraktet, og magasinet har ikke mindre enn fem slike klasser.

  • Seat Arona vant prisen for beste liten SUV.
  • Volvo XC40 gikk til topps i klassen familie-SUV.
  • Peugeot 5008 ble beste i klassen store SUV
  • Cupra Ateca tok pokalen i klassen sports-SUV.
  • Audi Q7 hentet hjem prisen blant de mer luksuriøse SUV-modellene.

Vi kan også nevne at Skoda Superb vant klassen for stasjonsvogner, Hyundai Ioniq gikk til topps blant hybridene og Volvo XC90 T8 blant de ladbare hybridene.

Til slutt må vi ta med vinneren av folkeprisen ‒ altså den bilen som leserne har stemt fram.

Dette er nemlig en våre store favoritter, for maken til bil har vi ikke sett på lenge. Nemlig den store sjarmøren Honda Urban EV.

Denne lille tassen:

Dette er som navnet sier en elbil (EV står for Electric Vehicle), og er en slags moderne utgave av den kompakte Civic’en.

Honda vil åpne for reservasjoner på den lille elbilen snart, og den er ventet på markedet til neste år. Det er fortsatt ikke sagt noe om batteri og rekkevidde, og bilen er foreløpig kun vist fram som et konsept.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker