Om du er på jakt etter en stilig og klassisk RR-utgave er ikke Corniche det dummeste du kan gå for. Ikke bare er dette gammel luksus fra øverste hylle, det er også en hardtop coupé.
Originalt var dette flaket utstyrt med en diger V8-motor som helt sikkert slukte bensin, og såpass måtte det muligens være. Bilen er 5,17 meter lang og veier nærmere 2,2 tonn, så her bør det være god plass til å strekke på beina og det må selvsagt mye krefter til for å flytte kolossen.
Hva en Corniche og Silver Shadow står for vet det britiske selskapet Halcyon alt om, for dette sylferske selskapet skal bygge om slike biler til moderne elbiler. Jepp, intet mindre.
Selve ombygging tar solide 12 måneder, koster over 5 millioner kroner, og da må kunden også levere en donorbil. Men så er det ingen liten jobb, iallfall ikke når hver eneste av de 60 bilene de har satt seg som mål å fullføre blir unike.
– Gjennom sin 120-årige historie har Rolls-Royce opparbeidet seg et rykte for jevn, raffinert og stillegående kraft, forklarer administrerende direktør Matthew Pearson.
– Med utgangspunkt i denne arven har vi sømløst integrert banebrytende elektrisk teknologi for å remastere og heve noen få utvalgte av deres mest ikoniske biler. Perfeksjonert gjennom etterpåklokskapens visdom, avduker vi i dag en visjon om hva som kunne blitt skapt for 60 år siden hvis teknologien vår hadde eksistert. Det er spennende å avsløre for første gang den bemerkelsesverdige fremtiden vi bygger med Halcyon, og å vise hva vi kommer til å gjøre for de mest kresne kundene over hele verden.

Både utsiden og innsiden får seg et løft, og ikke minst det under skallet. Faktisk har Halcyon hentet folk både fra Formel 1 og merker som McLaren, Rivian og McMurtry, så resultatet av ombyggingen bør bli bra. Og iallfall moderne.
For her åpnes det for en 800-volts elektrisk plattform, utviklet i samarbeid med Evice Technologies. Dette har flere fordeler, som rask lading og enda mer rekkevidde, og baner også vei for å ta i bruk nye løsninger som blir utviklet i tiden framover.
Selve drivverket kan produsere opp mot 500 hk avhengig av konfigurasjon, og det er også en aktiv fjæring og et oppgradert bremsesystem som løfter kjøreegenskapene. Ja, det er til og med tre kjøremoduser, Drive, Spirited og Touring. Drive er balansert, Spirited for mer sportslig kjøring og Touring selvsagt for å sluke mil på landeveien.
Mil, ja.
Standardsystemet kombinerer batteripakker foran og bak for totalt 77 kWh og åpner for over 200 miles rekkevidde, noe som betyr +322 kilometer.

Men det er også en pakke med tre batterier som totalt er på 94 kWh, og da spretter rekkevidden til 250 miles – over 400 kilometer. Halcyon sier også at drivløsningen også byr på avanserte aktive termiske styringssystemer, så dermed bør det gå greit å bruke en slik også i vinterkalde Norge.
Faktisk er denne 78-modellen så moderne at infotainmentet også åpner for trådløs Apple CarPlay, selvsagt koblet til et skreddersydd lydsystem.
Og ja, det er også ting som cruisekontroll, klimakontroll og elektrisk justerbare seter med varme og ventilasjon for å sikre konstant komfort i ethvert klima, som Halcyon selv sier.
– Det originale eksteriøret var så nært perfekt at vi tok en «less is more»-tilnærming og gjorde bare subtile raffinementer, forklarer Charlie Metcalfe, COO i Halcyon.
– Den virkelige muligheten lå på innsiden, der vi integrerte de aller beste teknologiene med et designspråk inspirert av det beste fra britisk bilarv for å skape et interiør som yter rettferdighet til eksteriørets tidløse eleganse. Vi kan ikke vente med å avsløre hele interiørdesignet senere i år.
Kundene må altså vente litt lengre, og de første bilene er først klare til neste år. Og kjenner vi rikfolket så går det nok ikke lang tid før alle de 60 byggeplassene er bestilt, for denne frister nok mange.
Les også: