Det blir action i den nye «Transformers»-filmen, og en av hovedrollene har en legendarisk 911. (Fotos: Porsche)

Denne legenden har en hovedrolle i nye «Transformers»

Autoboten Mirage er intet mindre enn en Porsche 911 Carrera RS 3.8 i den nye «Transformers: Rise of the Beasts».


Som «Fast & Furious»-serien er også «Transformers»-serien laget med biler i sentrum, dog på en litt annen måte.

For selv om det er også her er ville biljakter og kule biler, har disse også en annen funksjon. For under skallet på bilene skjuler det seg digre roboter fra en fremmed verden, og på sekunder kan en bil til en skikkelig kriger-robot. Disse har til og med et navn ‒ de er autoboter.

Sjefen blant disse er utvilsomt Optimus Prime, mens en annen favoritt er Bumblebee i form av en Chevrolet Camaro. Begge returnerer når det nå er klart for en film i serien.

Nå kommer nemlig den 7. filmen i den suksessfulle serien, og i «Rise of the Beasts» dukker det også opp en ny helt i form av karakteren Mirage som tidligere har vært å se i to av filmene.

Denne gangen er roboten intet mindre enn en historisk 911 Carrera RS 3.8 fra 964-serien, og heldigvis tilhører den gjengen til Optimus Prime og slåss altså for klodens overlevelse.

‒ 911 Carrera RS 3.8 er perfekt, ikke bare fordi filmen spilles i 1994, men også på grunn av karaktertrekkene til «Mirage», sier Oliver Hoffmann, leder for markedskommunikasjon hos Porsche.

‒ Han er en tøff karakter med et godt hjerte og en litt opprørsk vilje nå og da.

Porsche 911 Carrera RS 3.8 er ganske enkelt en legendarisk bil, for tyskerne bygde kun 55 eksemplarer av denne. Faktisk er den så historisk at da Paramount Pictures skulle spille inn i den nye filmen fikk de ikke lov til å bruke en original bil, og i stedet ble det bygd fem filmbiler som ser ut som en 964 på utsiden.

Så nei, du trenger ikke å gråte når bilen blir skadet, for vi gjetter at den blir det. Men den ekte finner også veien inn i filmen, for filmprodusentene har brukt den originale lyden til en 911 Carrera RS 3.8 for å gjøre denne mest mulig autentisk.

‒ Det var viktig for oss å representere lyden til 911-modellen som er avbildet i filmen, sier Ayesha Coker, markedsdirektør for Porsche Cars North America.

‒ Det var ekstremt ambisiøst på grunn av antallet biler som trengs fra en begrenset produksjon 911, men vi er begeistret over resultatet og håper publikum også er det.

De fem filmbilene fyller hver sin rolle. En ble for eksempel modifisert for å gå bakover i høyere hastigheter, en var spesielt preppet for stuntscener og en kunne fjernstyres for scener som fokuserer på den på innsiden.

‒ Vi er henrykte over å jobbe med Porsche-teamet på dette enestående og integrerte partnerskapet som brakte vår Autobot Mirage til live på en høyst unik, ikonisk og uforglemmelig måte som viser frem personligheten til både bot- og bilformens eventyrlige og heroiske ånd, sier Irene Trachtenberg i Paramount.

«Transformers: Rise of the Beasts» har premiere her hjemme fredag, og du får også gjensyn med en annen legende i den nye filmen. For i traileren kan man også spotte den legendariske folkevognbussen som nå har fått nytt liv gjennom Volkswagen ID. Buzz, så det blir spennende å se hvilken rolle den spiller.

Les også:

Les mer om:

Nyheter