Annonse
HjemNyheterDen originale luksus-SUV’en blir ny

Den originale luksus-SUV’en blir ny

Knappe fem år etter at Bentley introdusert verdens første luksus-SUV blir Bentayga ny.

Så hvor luksuriøs er egentlig den nye Bentayga-modellen? Vel, et eksempel er av alle ting vinduspusserne. Dette er som kjent en av den mest kjedeligste og standardiserte komponentene i en bil, og vi har ikke møtt noen som snakker om vinduspusserne på en bil. Aldri, noensinne!

Men det gjør vi mer enn gjerne med den nye Bentayga. Bentley har nemlig utstyrt den luksuriøse SUV-modellen med oppvarmede vindusviskere hvor hver av armene byr på intet mindre enn 22 vannstråler. Så en frontrute skal virkelig være plettfri hos en Bentayga.

Nå er selvsagt ikke vinduspusserne den viktigste nyheten Bentley har rundt den oppgraderte Bentayga, for det Volkswagen-eide merket har virkelig jobbet hardt for å gjøre Bentayga om til en moderne SUV.

Saken fortsetter under Annonsen

Det kommer helt klart til syne på utsiden, hvor bilen nå er enda likere Continental GT og den helt nye Flying Spur.

Fronten er ny med en større grill som står hakket med oppreist, det er nye intelligente LED matrix-lykter kuttet fra krystallglass og hakket med aggressiv fanger. Bak er bilen nærmest totalt redesignet, inkludert splittet eksosstusser og 20 mm bredere hjulspor som skal gi den et enda røffere uttrykk.

Ikke alle er like imponert over designet til en Bentayga, men som vi kan se av de to bildene over har ikke Bentley noen planer om å tone designet. De vil åpenbart at den skal stikke seg ut, så all ære til britene for å være tro mot konseptet.

Bentayga ble introdusert i november 2015, og i løpet av de knappe fem årene har det skjedd veldig mye på den teknologiske fronten. Bentley hører altså hjemme i Volkswagen-gruppen, og med merker som Audi, Porsche og Lamborghini i porteføljen har Bentley nå tilgang til den aller nyeste teknologien.

Og Bentayga bærer jo sitt ansvar som den første super-SUV’en på markedet, som nå også inkluderer biler som Lamborghini Urus og Rolls-Royce Cullinan. Bentley har dukket inn i tekno-jungelen og utstyrt nye Bentayga med det meste som er tilgjengelig, inkludert støtte for trådløst Apple CarPlay som den manglet tidligere.

Tidligere kunne heller ikke bilen kobles seg automatisk til nett, men dette gjør selvsagt den nye versjonen.

Vi skal ikke gå i detaljer om all teknologien og utstyret til 2021-versjonen av Bentayga, men den kommer altså med det aller meste som er tilgjengelig på markedet, inkludert de ypperste materialene som er tilgjengelig.

Skal en bil være en super-SUV må det selvsagt være noe spesielt under panseret, og Bentley lanserer den oppgraderte modellen med en 4-liters V8-motor med 550 hk som gir den superbilkrefter. Men det er altså viktig for Bentley å gjøre bilen moderne, så den kommer selvsagt også som en ladbar hybrid litt senere i år.

Da kommer også verstingversjonen, en W12 som bør parkere det meste av andre biler ut av lyskryssene. Her snakker vi om en ny Speed-versjon, som per i dag har tittelen «verdens raskeste SUV».

Bentley traff blink med strategien om å tilby en luksuriøs SUV, og i fjor sto modellen for 45 prosent av det totale Bentley-salget.

Med en friskere, mer teknologisk versjon på trappene bør Bentayga sørge for ytterligere salg så snart vi har lagt den tunge korona-perioden bak oss.

For den originale luksus-SUV’en har ingen planer om å gi fra seg hegemoniet. Den vil styrke det.

Her er flere bilder av Bentley Bentayga:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse