Annonse
Hjem Nyheter De grønne ville begrense farten på Autobahn

De grønne ville begrense farten på Autobahn

Et overveldende flertall stemte ned et forslag om å sette fartsgrense på hele Autobahnen i Tyskland.

Det er ikke enkelt å være et såkalt grønt parti, for det sitter langt inne for oss mennesker å gå tilbake på noe som den moderne utvikling har gitt oss.

Det gjelder ikke minst biler, som i dag er en del av livet som forenkler hverdagen til veldig mange mennesker. For vi er skapt til å forflytte oss, og den enkleste måten er via biler.

Vi ser nå eksempler på at norske politikere som begrenser denne friheten ved blant annet å gjør det så dyrt at enkelte rett og slett ikke har råd til å bruke bil lenger, noe som har resultert i et gryende bompengeoppgjør.

Nå er nordmenn heldigvis relativt rolige og tålmodige av seg, men vi skal ikke så langt nedover kontinentet før vi finner folk med langt mer kokende blod i årene.

Saken fortsetter under Annonsen

Og der er politikerne langt med restriktive med å banke gjennom upopulære forslag som går direkte på folks mobilitet.

Ja, vi har de gule vestene i Frankrike friskt i minne. Der ville blant annet politikerne skru opp drivstoffprisene, og dette har resultert i en rekke demonstrasjoner hvor opprørsbevegelsen bærer gule vester. Dette har siden spredd seg til naboland som Belgia og Nederland.

Det er mulig de tyske politikerne har fått med seg dette, for der ble et annet potensielt upoplært forslag stemt ned så det holdt torsdag.

De grønne i Tyskland ser en rekke uheldige konsekvenser med høy fart på Autobahnen, og de mener at dette blant annet går utover trafikken generelt, trafikksikkerheten og gir mer utslipp.

Så partiet kom opp med et forslag om å sette en grense på 130 km/t på hele Autobahnen, akkurat som de fleste landene rundt dem har per i dag.

Men, som blant annet Deutsche Welle rapportere, var det et sjanseløst forslag. Men det visste De grønne også.

Før avstemning sa nemlig Cem Özdemir i partiet til rikskringkasteren ARD at de ikke regnet med at det gikk igjennom, «som mange andre forslag som De grønne presenterer, men som til slutt får et flertall».

DW skriver at det var et usedvanlig godt oppmøte i parlamentet da forslaget ble presentert, og av de 631 stemmene var 498 mot forslaget. Selv de aller fleste på venstresiden i den tyske politikken stemte mot forslaget.

Autobahn er det tyske ordet for motorvei, og er et nettverk av motorveier som knytter hele Tyskland sammen.

De store motorveiene er altså kjent for sin frie fart, men det er ikke slik at man kan holde full gass gjennom hele Tyskland. Faktisk har deler av Autobahnen faste fartsgrenser, mens det på andre steder er flytende grenser alt ettersom hvordan trafikken og forholdene er.

Det er også en anbefalt fartsgrense på nettopp 130 km/t, men det er altså lov å kjøre fortere enn dette uten at man risikerer bøter. Men skulle uhellet være ute i for eksempel 200 km/t, så kan man bli stilt ansvarlig.

Autobahn er også et yndet sted for bilprodusentene som ønsker å teste bilene sine, og den frie farten var nok også en av grunnen til at Porsche var så hyppe på å vise at den kommende elbilen Taycan tålte høye hastigheter over en lang periode.

Og de som snart kjører en Taycan på Autobahnen kan gasse på i framtiden også, iallfall for en stund fremover.

Les også:

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker