Kun 16 år gammel skal Lia Block delta på Extreme E. (Fotos: Extreme E)

Datteren til Ken Block inn i Extreme E

Ringen er sluttet. Ken Block var den første som kjørte Extreme E-bilen i konkurranse, og nå bærer 16 år gamle Lia Block familiens arv videre i den helelektriske rallyserien.


Ken Block var en av de mest kjente bilførerne i verden, og en av de aller mest populære på sosiale medier. Rallyføreren lagde nemlig noen svært spektakulære Gymkhana-videoer, hvor han viste en bilkontroll ut av en annen verden.

Den aller siste videoen han lagde var Ken Block's Electrikhana, hvor han kjørte en helelektrisk ombygd Audi S1 i selveste Las Vegas. Den videoen har nå over 8 millioner visninger.

Ken Block var også den første som fikk teste Odyssey 21 i en offisiell konkurranse. Dette er de elektriske bilene som brukes i Extreme E, og Block benyttet denne under Dakar-rallyet i 2020 ‒ drøyt ett år før den første Extreme E-konkurransen ble kjørt i Saudi-Arabia.

Den amerikanske favoritten omkom da han fikk en snøscooter over seg da han kjørte opp en bratt bakke ved ranchen sin i Utah i januar, og ble kun 55 år gammel.

Som i mange motorsport-familier har også racing-DNA’et til Ken Block funnet veien videre i familien, og nå skal datteren Lia Block følge i hjulsporene og klyve inn i en Odyssey 21. Hun blir dermed konkurrenter av Hedda Hosås og Andreas Bakkerud, som kjører for Jenson Buttons team JBXE.

‒ Jeg er begeistret for å få debuten min Extreme E under den neste runde på Sardinia som er Island X Prix, sier 16-åringen.

‒ Det er en enorm mulighet å kjøre for Carl Cox Motorsport, og jeg kan ikke vente med å sette meg bak rattet og ut på banen. Jeg er ivrig etter å gjøre mitt beste for laget og score noen gode resultater.

Hun tar over setet til spanske Christine GZ, og blir dermed lagkamerat med legendariske Timo Scheider som for tiden konkurrerer i rallycross-VM hvor også Ole Christian Veiby deltar. Tyskeren har blant annet vunnet det tyske åpne mesterskapet kalt DTM to ganger, og bør kunne gi Lia Block et tips eller to.

Nå har 16-åringen mer rutine enn det alderen skulle tilsi, og etter å ha deltatt i karting i ung alder deltar hun nå i den amerikanske rallycross-serien Nitrocross hvor også Andreas Bakkerud kjører ‒ dog i en annen klasse.

Mest overskrifter lagde hun dog under årets Pikes Peak, verdens mest berømte bakkeløp. Der deltok hun nemlig med Hoonipigasus, et 1.400 hk Porsche 911-monster som Ken Block fikk bygd for å temme Pikes Peak-bakkene i fjor. Dessverre endte Ken Blocks forsøk hvor han ville sette ny rekord med et motorhavari.

Nå fullførte Lia Block dette, dog utenfor konkurranse og uten tidtaking. Dette var kun for å hedre den berømte pappaen, noe hun gjorde til toppkarakter.

Neste utfordring blir altså Extreme E, og hun skal altså skal kjøre Island X Prix på Sardinia førstkommende helg.

‒ Jeg ser virkelig fram til å jobbe sammen med Timo (Scheider), som jeg har kjent i årevis, og resten av teamet – det kommer til å bli mitt første løp utenfor USA, og opp mot så mange store navn i sport, men jeg ser fram til utfordringen og er opptatt av å komme i gang.

Teamsjefen heter Carl Cox, som er glad for å ønske Lia Block velkommen i laget.

‒ Vi har sett på Lia en stund siden hun allerede har vist et enormt potensial bak rattet. Da hun ble tilgjengelig i forkant av den kommende Island X Prix, var vi opptatt av å få henne med på laget, og vi gleder oss til å se hvordan hun klarer seg sammen med Timo, sier teamsjefen.

‒ Hun har allerede blitt veiledet av noen Extreme E-storheter i Tanner (Foust) og Andreas (Bakkerud), så hun har lært av de aller beste og er ivrig etter å vise hva hun kan.

Lia har altså arvet rallygenene til Ken Block, og Extreme E-sjefen er spent på hva en så ung fører kan klare.

‒ Lia er et stort motorsporttalent, og hennes karriere til dags dato har vært ekstremt imponerende. Hun vil bli med i en gruppe førere i verdensklasse på Extreme E-listen, men jeg er sikker på at hun ikke vil la seg skremme ut på banen, sier James Taylor.

‒ Lias ankomst til Extreme E er et spesielt stemningsfullt øyeblikk for oss siden faren hennes, Ken, var den første føreren som kjørte bilen vår da han kjørte en etappe i Dakar Rally 2020.

Extreme E har så langt levd opp til navnet sitt og levert noen ekstreme løp med en masse dramatikk, så det blir litt av en ilddåp for 16-åringen når hun skal takle banen på den italienske øya i denne bilen:

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Elbiler Nyheter Motorsport