Annonse
Hjem Elbiler Cupra med spenstig konsept

Cupra med spenstig konsept

Etter først å ha gitt oss noen små glimt, viser Cupra nå fram det elektriske konseptet kalt Tavascan.

Cupra er et av de aller ferske merkene i Europa, og at de har store ambisjoner viser det siste konseptet. For her kombinerer de nemlig både SUV og elbil, noe som fort kan bli en vinnerformel i framtiden.

Det er ventet at markedet for slike biler vil øke med 15 prosent hvert eneste år, og det spanske merket har åpenbart lyst til å sikre seg noen av disse andelene.

Cupra er et dattermerke av Seat, som igjen er medlem av den store Volkswagen-gruppen (VAG). Og det nye merket som skal fokusere på litt mer eksklusive og sterkere biler har fått låne VAG-plattformen MEB til å bygge elbil-konseptet.

Dette er plattformen for eksempel Volkswagen-merket selv skal bruke, og den kommende ID. 3 er blant de kommende modellene som er bygd opp på MEB-plattformen.

Saken fortsetter under Annonsen

Det gir konseptmodellen Tavascan en batteripakke på 77 kWh under gulvet med en rekkevidde opp mot 450 kilometer, og ikke minst er denne en ganske så sterk elektrisk utgave.

Tavascan er nemlig utstyrt med to elmotorer og dermed 4-hjulsdrift, og den totale effekten er opplyst til å være 306 hestekrefter.

Hva dette betyr for ytelsen til den elektriske firedørs SUV-modellen vet vi ikke helt sikkert, men den skal iallfall klare 0-100 km/t på under 6,5 sekunder.

Og den ser jo faktisk ganske så sportslig ut også.

Cupra er også den avdelingen som står bak racerbilene til Seat, og de har allerede god erfaring med elektriske sådanne.

‒ Foruten Cupra Formentor, som blir lansert i 2020 sammen med to andre høyytelses ladbare hybrid-modeller, har vi allerede vist at vi håndterer teknologien med den helelektriske Cupra e-Racer, sier administrerende direktør Wayne Griffiths.

‒ Med det helelektriske Cupra Tavascan-konseptet tar vi denne visjonen ut til gatene, og viser at ytelsesbiler kan elektrifiseres.

De moderne ytre linjene finner også veien inn i bilen, hvor Cupra har satt inn fire single bøtteseter og et ganske så rent dashbord hvor to skjermer dominerer ‒ et 12,3-tommers for instrumentpanelet og en skjerm på 13 tommer for infotainment.

Cupra har også vært smarte nok til å integrere høyttalere og mobilkontakter i selve setene, noe som både sparer plass og forenkler ting for de som er i bilen.

Seat opplyser at Cupra Tavascan Electric Concept faktisk er ment for framtiden, og at den får premiere under Frankfurt Motor Show senere denne måneden.

Når de eventuelt kommer med denne eller en lignende utgave sier de foreløpig ingenting om.

Her er flere bilder av Cupra Tavascan:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker