Cupra hanket inn tre gullratt

Årets gullratt er delt ut, og Cupra ble den store vinneren med hele tre priser.


Gullrattet, på tysk «Goldene Lenkrad», er en av de viktigste bilprisene i Tyskland, og deles ut av storavisen Bild am Sonntag og magasinet Auto Bild.

I motsetning til de fleste andre store priser kårer de ikke en overordnet vinner, men gir ut gullratt til biler i forskjellige kategorier. Det betyr ganske så mange priser.

Mer eksakt har de 11 kategorier samt en som går på beste innovasjon. Sistnevnte gikk i år til den tyske Schaeffler-gruppen som har utviklet en elektrisk aksling.

Men mer spennende for bilkjøperne er det selvsagt hvilke biler som kan smykke seg med et gullratt, og den store vinneren ble Cupra-merket.

Det unge Seat-eide spanske merket satser frisk, og har blant annet på gang en ren elbilmodell kalt Cupra Born laget på Volkswagen-gruppens MEB-plattform.

Dette blir merkets fjerde modell, og slår følge med Formentor, Leon og Ateca. De to sistnevnte er Cupra-versjoner av Seats egne modeller, så de to egenproduserte modellene er Born og Formentor.

Begge fikk gullrattet, samt Cupra-versjon av Seat Leon.

Her er den nordmenn nå venter spent på, Cupra Born.

Cupra kan selvsagt være svært så fornøyd med uttelling, hvor altså tre av fire modeller faktisk fikk pris. Det må være en historisk god uttelling, og vitner om at Cupra har funnet en slags vinnerformel.

Men det var altså mange flere vinnere.

Det merket som kom nærmest Cupra var Mercedes, hvor elbil-flaggskipet EQS og den elektriske familiefrakteren EQV nå kan skryte av et gullratt.

De tre tyske rivalene til stjernemerket er Audi, BMW og Porsche, og alle tre kom seg gjennom årets utdeling med en pris hver.

Audi fikk den høythengende prisen for årets vakreste bil i e-tron GT, BMW tok en annen viktig en med M4 Competition som årets sportsbil, mens Porsches Panamera hentet hjem det gylne rattet for beste bil i mellom/øvre klassen.

Og deles det ut en pris for vakreste bil, må vi selvsagt feire med et bilde. Så slik ser en Audi e-tron GT ut:

Det var en ganske så god prisutdeling for merkene som hører hjemme i Volkswagen-gruppen (VAG), for også Skoda fikk en vinner gjennom elbilen Enyaq iV. Totalt innkasserte VAG-merkene Audi, Cupra, Porsche og Skoda seks priser, og tok altså mer enn halvparten av gullrattene i de rene bilkategoriene.

En annen stor gruppe, Stellantis, fikk en pris gjennom Opel Mokka-e, og det fikk også Toyota gjennom sin morsomme kjørebil GR Yaris.

Her er alle vinnerne av gullrattet 2021:

 • Små/kompakte biler: Cupra Leon
 • Små/kompakte elbiler: Cupra Born
 • Mellom/øvre klasse biler: Porsche Panamera
 • Mellom/øvre klasse elbiler: Mercedes EQS
 • SUV: Cupra Formentor VZ5
 • Elektrisk SUV: Skoda Enyaq iV
 • Sportsbil: BMW M4 Competition
 • Van/familie: Mercedes EQV
 • Vakrest: Audi e-tron GT
 • Beste bil under 25.000 euro: Opel Mokka-e
 • Beste bil under 35.000 euro: Toyota GR Yaris
 • Best innovasjon: Schaeffler e-aksling

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter