Annonse
Hjem Elbiler Audi med elektrisk Q4

Audi med elektrisk Q4

Tyske Audi skal nå vise fram sin fjerde rene elbil, Q4 e-tron.

Det er en stund siden Audi bekreftet at de skulle komme med elbiler, men det var først i september at vi fikk se den aller første ‒ Audi e-tron 55. Denne er nå på vei ut på markedet.

Audi har også bekreftet en e-tron Sportback og en e-tron GT. Førstnevnte er en coupélignende SUV som etter planen lanseres senere i år, mens GT er en sportslig modell bygd på samme plattform som den kommende elbilen Porsche Taycan. Se bilder av begge to lenger ned.

Men Audi har nok en helelektrisk modell på gang, nemlig denne:

Saken fortsetter under Annonsen

Under Genève Motor Show skal de nemlig vise fram Q4 e-tron Concept, og produksjonsmodellen er planlagt til sent 2020 eller starten av 2021.

‒ Audi satser virkelig på en elektrisk framtid, og tilbakemeldingene vi har fått på Audi e-tron 55 viser at Audi også kan lage elbiler, og at dette er en helhjertet satsing fra Audi sin side, sier Elin Sinervo, direktør i Audi Norge.

I likhet med flere av familiemedlemmene i Volkswagen-gruppen har Audi en svært aggressiv elbil-plan, som består av ikke mindre enn (minst) 12 elbiler innen 2025.

Det hele starter altså med e-tron 55, en stor SUV på nærmere 5 meter med rekkevidde på over 400 kilometer og takler hurtiglading opp til 150 kW.

‒ SUV-segmentet står sterkt i Norge, og interessen for Audi e-tron 55 viser at elektriske SUV’er er ettertraktet på det norske markedet. Audi Q4 e-tron Concept er den perfekte bilen for de som ønsker en elektrisk SUV, men som ikke trenger en like stor bil som Audi e-tron 55, sier Sinervo.

Bilen blir altså avduket under den kommende bilutstillingen i Sveits 5. mars, og Audi har mer enn en elektrisk Q4 med seg.

De har nemlig hintet frampå at Q4 e-tron Concept ikke er den eneste elektriske nyheten som skal vises fram der, uten at de har gått i detaljer.

Volkswagen-gruppen, som gjerne vil legge dieselskandalen fra 2015 bak seg, har på gang en rekke nye elbiler ‒ de fleste laget på den nye elbilplattformen kalt MEB.

I tillegg til Audi, Volkswagen og Porsche har også Seat og Skoda helelektriske modeller på gang, så snart er endelig den fordømte venteliste-perioden som norske forbrukere har opplevd forbi.

For Audis del vet vi nå sånn cirka hvordan de fire første modellene ser ut, men flere er på konseptstadiet og blir litt nedjustert i designet når de kommer i produksjon.

Q4 e-tron Concept har vi altså kun sett skissene av, men de andre har vi ekte bilder av.

Så her er de.

Audi e-tron 55:

Audi e-tron Sportback:

Audi e-tron GT:

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Med hjelp av Porsche skal Audi lansere 12 elbiler

Audi e-tron representerer starten på elbilmodellene fra den tyske produsenten. (Alle foto: Audi)

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,964FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker