HjemNyheterAstons SUV blir lynrask

Astons SUV blir lynrask

For noen er det som å banne i kirka, men for de fleste andre er det bursdag og julaften på samme tid. Vi snaker selvsagt om at Aston Martin nå bygger en SUV.

Det er ikke mange modeller som har gått gjennom så mye som SUV-modellen til Aston Martin.

Den begynte nemlig som en todørs elbil i 2015, ble deretter om til en hybrid, og vil være en konvensjonell bensinbil når den kommer på markedet til neste år.

Og til tross for at den ikke blir elektrifisert eller er en ren sportsbil, er det bare å glede seg.

Saken fortsetter under Annonsen

Aston Martin har nemlig ikke tenkt å spare på noe, og SUV-modellen blir like sterk som en sportsbil.

Under panseret på DBX som den heter sitter det nemlig en 4.0-liters twin-turbo V8 med ikke færre enn 550 hestekrefter og et dreiemoment på 700 Nm. Det er sportsbilaktig, og noen kjenner da også konfigurasjonen igjen fra sportsbilmodellene Vantage og DB11.

Bilen blir ikke lansert før i desember, så Aston Martin holder forståelig nok igjen det meste rundt SUV-modellen, men vi har iallfall fått et lite videoklipp som gir oss lyden.

Kanskje ikke veldig spennende, men det er verd å jekke opp volumet og sjekke det ut likevel:

Britene er ikke snauere enn at de påstår at DBX klarer svingene på Nürburgring akkurat like godt som Vantage-modellen, og at den til og med bremser bedre enn, hold på hatten nå, DBS Superleggera.

De sier selvsagt ikke så mye om ytelser, men påstår at den passerer 290 km/t i toppfart. Hjelp!

Her er den i fri dressur:

‒ Vi har fokusert på kalibreringen og lyden til motoren, slik at den kan brukes i hverdagen og er på samme tid like raffinert som det SUV-eiere forventer, sier sjefingeniør Matt Becker.

‒ Imidlertid har vi også fokusert veldig på å matche dette med den engasjerende kjøredynamikken som vårt merke er bygd rundt og som finnes i hver Aston Martin, og tidlige indikasjoner på bilens samlede ytelse er veldig lovende.

Vi vet altså ikke mye om Aston Martin DBX, men vi kan iallfall slå fast at den blir lynrask.

‒ De neste månedene vil være ekstremt viktige for oss, ettersom vi fortsetter med å finjustere drivlinjen og det dynamiske oppsettet som vil bidra til å gjøre denne til den mest spennende SUVen på markedet, sier Becker.

Ok, så pass.

Her kan du sjekke ut flere bilder av den kommende SUV-modellen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse